Duizenden1dag: Popcorn poffen op een houtvuur in het bos

zondag 1 juni 2014

Popcorn poffen op een houtvuur in het bos


Zoals ieder jaar kampeerden wij het afgelopen hemelvaartweekeinde in de bossen van Baarn waar wij met een groep vrienden kookten op houtvuur. En ieder jaar gaat ook mijn Istanbulse popcornmaker mee. Ik was in 2002 een weekje op vakantie in Istanbul en daar zagen we diverse karretjes waar ze popcorn verkochten die met deze poffer gemaakt werd. Het zag er zo leuk uit dat ik er perse 1 mee naar huis wilde nemen. Heel onhandig onderweg, maar ik heb er tijdens de kampeerweekeindjes met vrienden en hun kinderen al veel plezier van gehad. Het is een simpele constructie van gaas, blik en hout, maar heel handig in gebruik. Je doet de pofmais erin, schuift het klepje dicht en houdt het ding boven een klein vuurtje of boven hete houtskool. Vooral niet in de vlammen houden.


Schud de poffer een beetje heen en weer om de warmte gelijkmatig te verdelen en binnen enkele minuten gaat het poffen beginnen.


Als de mais gepoft is schuif je het klepje open en kun je de popcorn er zo uit schudden. Simpeler kan haast niet en het is natuurlijk ook nog enorm "healthy", "skinny", "gezond" enz. om maar eens wat modewoorden te gebruiken, want er komt geen vet aan te pas. Wij strooiden er wat gekruid zeezout overheen.


Tip: je kunt dit ook prima doen met een ouderwetse zeepklopper boven een barbecue. Kinderen vinden het fantastisch om de popcorn te zien poffen. Ze zijn o.a. te koop bij Dille & Kamille. 

foto: Dille & Kamille2 opmerkingen:

  1. Dát zijn nog eens leuke dingen voor de mensen .. zo´n popcornmaker. En geniaal om te bedenken dat het ook met een zeepklopper kan! Ik vinnum geweldig ...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk dat jij er ook enthousiast van wordt Nell!

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...