Duizenden1dag: Win de marinadespuit van mijn vakantieherinnering

donderdag 17 juli 2014

Win de marinadespuit van mijn vakantieherinnering

De zomervakantie is voor mij al van kleins af aan het hoogtepunt van het jaar. Nieuwe plekken ontdekken, (zo lang mogelijk) op reis, kamperen, (liefst) mooi weer en vooral lekker (vreemd) eten. Ik moet er helaas nog even op wachten, maar om in de stemming te komen heb ik alvast een leuke winactie voor jullie. Ik heb namelijk 1 marinadespuit weg te geven. Dat is misschien niet het eerste waar je aan denkt bij een vakantie, maar deze marinadespuit herinnert me aan vroeger en dan met name aan mijn (overleden) vader.
Als kind kampeerde ik namelijk met mijn ouders en zusje een aantal zomervakanties na elkaar in Frankrijk op een kleine camping "Auberge du grand bois". We kampeerden daar dan 3 weken in het bos en hadden het onwijs naar ons zin met het zwembad, de andere kinderen op de camping en met het bezoeken van dorpen, steden en grote supermarkten. Die vond ik nl als kind al leuk. Regelmatig aten we in de auberge die bij de camping hoorde en mijn zusje en ik bestelden afwisselend slakken, een pasteitje met ragout, een omelet of forel. Vooral de omelet heb ik nergens lekkerder gegeten dan daar. Mijn ouders aten vooral gerechten die wij toen niet lekker vonden, maar die ik nu nog wel eens zou willen proeven. Het was ook in deze auberge dat mijn vader zich ineens niet goed voelde en in het ziekenhuis van Montelimar belandde. De laatste keer dat hij uit eten ging is dus ook in deze auberge geweest. Kortom, dit is een bijzondere plek voor ons gezin.Mijn vader in de keuken van de auberge
De kok van de aunberge (tevens een van de eigenaren van de camping)  had een inspirerende invloed op mijn vader, die graag in de keuken stond. Tijdens een avondje borrelen met hem bij de tent kwam het gesprek op het injecteren van vlees met drank. Dat leek mijn vader wel wat dus de volgende dag stonden we met de hele familie in de Franse apotheek waar mijn vader in zijn (niet zo beste) Frans probeerde duidelijk te maken wat hij wilde. Hij wilde iets "pour injecter la viande" waarbij hij een denkbeeldige spuit in zijn arm zette. Er waren dus al snel misverstanden en de apotheker begreep er niets van. Een andere toerist bracht uitkomst door in iets beter Frans uit te leggen wat mijn vader wilde, waarop de apotheker toeschietelijker werd. De eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat ik niet meer weet of we ook daadwerkelijk met een injectiespuit met naald de apotheek verlieten, maar we hebben er de rest van de vakantie lol om gehad.

Bron: Kookpunt
Met deze marinadespuit kun je bijv. vlees of fruit injecteren met marinade of drank. Denk hierbij aan varkenshaas met whisky of druiven met wodka. De enige vereiste is dat de te injecteren vloeistof dun is, want anders verstopt de naald.

Wat moet je doen om zo'n marinadespuit te winnen?
  • Volg me via bloglovin' of twitter of geef mijn facebookpagina een like.
  • Laat een reactie achter en vertel me waar je de marinadespuit voor zou willen gebruiken. Vergeet niet een geldig emailadres in te vullen anders kan ik je niet bereiken als je gewonnen hebt.

De actie loopt af op dinsdag 29 juli 2014 om 21.00 uur. De volgende dag wordt de winnaar bekend gemaakt.

EN DE WINNARES IS.........CHRISTIEN!!! Gefeliciteerd Christien; de marinadespuit komt zo snel mogelijk naar je toe.

2 opmerkingen:

  1. Hoi Martine, Ik zou er een gemarineerd beenhammetje mee willen maken en dan garen in de houtoven! Dat injecteren van whisky zie ik ook wel zitten. Kortom, idee├źn genoeg. Groet Christien

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik zou er marinade mee in een brisket spuiten. En dan uren op de bbq. :D

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...