Duizenden1dag: Review: India kookboek - Pushpesh pant

zondag 31 augustus 2014

Review: India kookboek - Pushpesh pant

Een tijdje geleden ontving ik het India kookboek van Pushpesh pant om te reviewen. Ik was daar erg blij mee, want de Indiase keuken fascineert me wel, maar ik was er nog nooit toe gekomen zelf eens iets uit te proberen. In het boek staan meer dan 1000 recepten, waarbij de volledige Indiase eetcultuur aandacht krijgt.Het boek heeft een harde kaft en 816 heel dunne pagina's. Niet te veel spetteren dus als het boek naast het fornuis in de keuken ligt. Er zitten 2 linten in om snel recepten terug te kunnen vinden. Erg handig omdat je vaak meerdere gerechten tegelijk zal willen maken. De hoofdstukken hebben verschillende kleuren papier wat maakt dat je snel het hoofdstuk kunt vinden dat je zoekt. Van een aantal gerechten zijn foto's opgenomen en de pittigheid van een gerecht wordt met symbolen aangegeven.

Het boek begint met een uitleg over de diverse streken van India en hun eetgewoonten. Dan volgt een hoofdstuk over specerijenmengsels en pasta's, Specerijenmengsels kun je goed een tijdje bewaren, maar de pasta's die in heel veel recepten terugkomen zijn maar een paar dagen houdbaar in de koelkast. Als je zo af en toe eens Indiaas kookt is dat best onhandig. Het heeft mij er al een paar keer van weerhouden iets uit het boek te maken. Maar met een beetje planning kom je natuurlijk een heel eind.

Dan volgt een hoofdstuk over zuur, chutneys en raita's en daarna gaan we door naar de snacks en kleine hapjes. Dat hoofdstuk is heel fijn onderverdeeld in groenten, vis en zeebanket en vlees. Ook hier is zoeken je dus weer gemakkelijk gemaakt.
De hoofdgerechten zijn verdeeld in dezelfde 3 categorieën. Uiteraard veel curry's in dit hoofdstuk, maar ook heel veel andere gerechten, waarvan ik geen idee had dat die ook in de Indiase keuken te vinden zijn. Denk bijv. aan gevulde morilles of bamboescheuten-waterkastanjesaus.
De volgende hoofdstukken zijn gewijd aan peulvruchten, brood, rijst, desserts en drankjes.
Tenslotte volgt een verzameling recepten van Indiase topchefs en een ingrediëntenlijst. Naar sommige ingrediënten zul je best even moeten zoeken want niet alles is om de hoek verkrijgbaar, zelfs niet als je in een relatief grote stad woont. Voor de meeste linzensoorten moest ik toch echt al bij een Indiase winkel zijn. Maar op internet is natuurlijk ook heel veel te vinden en te bestellen en als je uit dit boek gaat koken ben je ook bereid om wat moeite te doen, want de recepten kosten over het algemeen ook best wat tijd om ze te maken.Boek
India
Auteur
Pushpesh Pant
Uitgeverij
Van Dishoeck
Prijs:
€ 36,99

Bestel India bij Bol.com:


*Ik heb dit boek toegestuurd gekregen van de uitgeverij.Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...