Duizenden1dag: Thaise mosselen

zondag 10 augustus 2014

Thaise mosselen

Als kind vond ik mosselen helemaal niet lekker. Ik had ze dan ook al jaren niet gegeten toen we op de terugweg van vakantie in Belgie onder weg nog even iets wilden eten. We belandden in de deuropening van een soort snackbar en overlegden of we er naar binnen zouden gaan. In een vette hap hadden we eigenlijk niet zo'n zin. De eigenaresse zag ons twijfelen en haalden ons over naar binnen te komen, want ze hadden ook tafeltjes achterin en ze wist zeker dat we het eten dat ze zouden serveren lekker zouden vinden. Die vette hap zou niet nodig zijn enz. We hadden ook eigenlijk geen zin meer om verder te zoeken en zijn gaan zitten. Er bleek inderdaad een kaart te zijn waar meer op stand dan gefrituurde snacks en Maarten bestelde mosselen met frites. In een vlaag van verstandsverbijstering zei ik: "doe mij dat ook maar" en vervolgens aten we de lekkerste mosselen ever. Sindsdien lust ik dus mosselen.
Af en toe experimenteer ik wat en daar kwam dit recept uit voort.

Thaise mosselen


Ingrediƫnten

  • 2 kg mosselen
  • 1 blik kokosmelk (400 ml)
  • 1 bos lente-ui
  • 1 eetlepel vissaus
  • 1 stukje gember van 2 cm
  • 1 of 2 rode pepers (zonder zaadlijsten en zaadjes)
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 flinke eetlepel groene thaise currypasta
  • handje koriander
  • zonnebloemolie om in te bakken

Maak de mosselen schoon. Snijd de knoflook, gember en peper fijn en bak ze even in wat olie. Voeg de currypasta toe en roerbak even mee. Voeg de kokosmelk en vissaus toe en laat inkoken tot het iets dikker is. Doe de mosselen erbij en roerbak op hoog vuur tot de mosselen open staan. Roer op het laatst de lente-ui en koriander erdoor en serveer met pandanrijst.


De pittigheid kun je varieren door de hoeveelheid currypasta en door de zaadlijsten en zaadjes uit de pepers toe te voegen of weg te laten. Zoals wij hem aten vonden we hem niet al te pittig.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...