Duizenden1dag: Bosbessen-yoghurtijs

dinsdag 2 september 2014

Bosbessen-yoghurtijs

Het wordt deze week nog een paar dagen lekker warm Reden genoeg om dit heerlijke frisse yoghurtijs met bosbessen te maken. Ik gebruikte mijn ijsmachine, maar het schijnt zonder ook prima te gaan. Roer het dan een paar keer goed door als het in de vriezer staat.
Maarten is enorm fan van yoghurtijs en ik beloof al tijden dat ik het eens zou maken. Op dit moment zit hij met het bakje ijs van de foto op de bank en hoor ik af en toe ineens "mmmm". Hij vindt het het lekkerste ijs dat ik ooit gemaakt heb (samen met het whiskey-ijs) en roept nu vanuit de huiskamer dat hij dit in een ijszaak zeker zou bestellen. En het is snel en gemakkelijk te maken.Bosbessen-yoghurtijs


Ingrediƫnten

 • 250 gram bosbessen (ik gebruikte een pakje bevroren bessen)
 • 450 gram Griekse yoghurt
 • 50 gram rietsuiker
 • 2 eetlepels honing
 • 2 eetlepels citroensap
 • 2 eetlepels water

Breng bosbessen, suiker, honing, citroensap en water in een steelpan op laag vuur langzaam aan de kook. Even zachtjes laten pruttelen tot de suiker gesmolten is. Zet het vuur uit en mix het mengsel met de staafmixer (of in een blender, keukenmachine) fijn. Laten afkoelen, mengen met de yoghurt en in de ijsmachine doen.

Je zou voor dit ijs ook ander fruit kunnen gebruiken. Denk dan aan mango, bramen, frambozen enz. Ik heb Maarten laten proeven of het mengsel zoet genoeg was voordat ik het in de ijsmachine deed. Zo kun je het nog een beetje aanpassen als het niet goed is naar je smaak. Minder suiker of minder suiker en meer honing kan ook.4 opmerkingen:

 1. Zou dit ook kunnen met Turkse yoghurt? Die heb ik nog staan en moet op.
  En hoelang moet het dan in de ijsmachine draaien. Ik heb er onlangs eentje gekregen van iemand die er niets mee deed.... Dus nu een mooi recept om te proberen zie ik hoer.
  Binnen bak staat al in de vriezer
  Gr. Imre

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Turkse yoghurt kan ook prima. Bij mij moet het ongeveer 40 minuten. Het ijs is dan dikke vla en wordt in de vriezer verder hard. Maar het is dan al zo goed geroerd en gekoeld dat er geen ijskristallen meer ontstaan. Dit zal wel per ijsmachine verschillen denk ik. Veel succes en ik hoor graag of het gelukt is.

   Verwijderen
 2. Gelukt..... Toch maar met Griekse yoghurt. Mijn jongste zoon vond het niet zo lekker en mijn oudste heerlijk. Ik had vanochtend al even mogen proeven. Daarna is het de vriezer in gegaan. En vanavond in de koelkast gezet voor na het eten. Mmmmmmmmm heerlijk.
  Gauw op,zoek naar andere ijs recepten, de boys willen het vaker en ook zelf proberen.
  Bedankt. Gr. Imre

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat fijn dat het gelukt is. Leuk dat het ook even liet weten! Groetjes, Martine

   Verwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...