Duizenden1dag: Mallorca 1: dompers op eetgebied

zondag 28 september 2014

Mallorca 1: dompers op eetgebied

De afgelopen 4 weken was het rustig op mijn blog omdat we 2,5 week lekker op vakantie naar Mallorca waren. We hebben via Airbnb op 4 plaatsen een huisje gehuurd en hebben met onze huurauto veel van het eiland gezien. We snorkelden, bekeken 2 oude landhuizen, snuffelden rond in Palma, luierden, lazen, slenterden over markten, genoten van de zon en reden over heel veel smalle bergweggetjes. Hier kun je meer lezen over onze vakantie (verslag is nog in ontwikkeling).
Uiteraard verschijnen er op Duizenden1dag de komende weken diverse posts over wat we aten op Mallorca. Want we hebben over het algemeen ontzettend lekker gegeten. Maar ook een foodie op vakantie heeft zo af en toe een domper op eetgebied te verwerken .Daar zal ik jullie vandaag een beetje van laten "meegenieten". Gedeelde smart is halve smart tenslotte.

In Porto Christo aten we deze tapas. De inktvisringen waren lekker, verder zat er kraak noch smaak aan. Domper dus.


In Palma aten we nog een keer tapas. Ook deze keer viel het tegen. De kroketjes waren melig, de inktvisringen smakeloos en ook aan de pa am oli (brood met olie en tomaat) met tonijn zat kraak nog smaak. De aardappelsalade met aioli bleek aioli met een beetje aardappel Weer een domper.Nog een domper van formaat hadden we in Palma, in de buurt van het huisje waar we verbleven. We aten bij een Thai crispy duck, fried rice en pad thai. Deze maaltijd was de slechtste Thaise maaltijd die we ooit aten. Ook hier ontbrak de smaak aan het eten. De mango met sticky rice was nog wel aardig, maar we snappen niet waar al die positieve recensies op internet vandaan komen.
En tenslotte de kroketjes (die heel groot bleken) en de inktvisringen die we op onze laatste dag bestelden. De waren vet en vies. De inktvisringen hebben we nog opgegeten; de kroketten heeft Maarten op een vol terras in een servetje weten te moffelen en die is hij weg gaan gooien. In het Spaans uitleggen wat er mis aan was was ons nooit gelukt en ze moesten onze paella nog klaarmaken. Die was overigens wel lekker, al viel het in het niet bij de fantastische paella die we in Palma aten (post volgt nog).


Zo, genoeg ellende. De komende posts kan ik denk ik niet schrijven zonder weer trek te krijgen in wat we aten. Zo hadden we heerlijk lamsvlees boven op een berg, fantastisch varken van het spit in een groot leeg restaurant, de beste paella ever in Palma en mojito-ijs waar ik mijn vingers bij aflikte.

Hoe kiezen jullie je eetadresjes op vakantie? En pakt dat ook wel eens helemaal verkeerd uit?

Meer over onze vakantie op Mallorca kun je lezen in ons reisverslag 

1 opmerking:

  1. Nog net op tijd om mee te doen met het foodblog event? http://donnacaramella.blogspot.be/2014/09/foodblogevent-september-2014.html
    Tot hiertoe ofwel adresjes op goed geluk of op aanbevelen. Wat Spanje betreft. Gaan waar de Spanjaarden gaan...

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...