Duizenden1dag: Mallorca 4: Botermals lam uit de houtoven bij Es Verger in Alaró

woensdag 1 oktober 2014

Mallorca 4: Botermals lam uit de houtoven bij Es Verger in Alaró


Hoog op een berg in Alaró staat een onopvallend gebouw. Er lopen wat schapen en lammetjes rond op het terrein en er ligt een enorme stapel takkenbossen. De tocht ernaartoe is uitdagend. Een hobbelige weg met veel haarspeldbochten en weinig ruimte om te passeren brengt je naar restaurant Es Verger, een restaurant gespecialiseerd in lamsvlees. In het hoogseizoen schijnt het er enorm druk te zijn, maar er was nu meer dan genoeg ruimte. Het uitzicht buiten is overweldigend.Buiten is een terras en binnen zijn diverse ruimtes om te eten. Ik heb wel eens gezelliger gezeten, maar de bediening is enorm vriendelijk en de sfeer past eigenlijk wel prima in het geheel. 

In de grote houtoven achterin de eetzaal staan braadsledes met lamsvlees, waarvan de geur enorm eetlustopwekkend is. 

Bij het presenteren van de kaart werd direct gezegd dat het lamsvlees fantastisch is en dat we dat het best kunnen bestellen. Dat waren we al van plan dus daar hoefden we niet lang over na te denken. Binnen 3 minuten stond het voor ons neus: een simpele salade, wat aardappelblokjes en een heerlijke bout lamsvlees. Dit vlees is een van de lekkerste dingen die ik ooit gegeten heb. Het vlees was botermals en uitstekend van smaak. Niet overdreven vet en precies goed gekruid. Als ik nu naar de foto kijk loopt het water me weer in de mond. Sla dit restaurant dus vooral niet over als je op Mallorca bent (en van vlees houdt natuurlijk).

Restaurant Es Verger
Polígono Industrial 4, 143, 07340 Alaró
+34 971 18 21 26

Vanuit Alaró volg je de bordjes Alaró castle
Iedere dag open, reserveren niet mogelijk, contant betalen

Meer over onze vakantie op Mallorca kun je lezen in ons reisverslag 

3 opmerkingen:

  1. Zo een typisch Spaans restaurant, ongelooflijk hé. Al heb je nog de luxe dat de menukaart in verschillende talen is. Voor je het weet staan er stierentestikels voor je neus of darmen, ... ;-) Want in Spanje eten ze dit nog allemaal. En al ken ik mijn Spaans, voor de menukaart heb ik altijd mijn speciaal boekje mee;

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja, leuk he! Ik ken Spanje verder niet, maar we hebben het in Indonesië, Thailand en Tsjechië ook wel gehad dat we geen idee hadden wat we bestelden. Soms valt het dan mee en soms niet. Stierentestikels heb ik wel eens gegeten. Darmen heb ik iets meer moeite mee, maar ik ben erg van het proberen. Vind iets geks ook wel leuk. Maar zo'n boekje is wel handig ja, toch leuk om te weten wat je besteld en wat je eet.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Het ziet er inderdaad heerlijk uit! Ik kan hem bijna proeven :).

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...