Duizenden1dag: Mallorca 5: markten op mallorca

donderdag 16 oktober 2014

Mallorca 5: markten op mallorca

Uiteraard bezocht ik tijdens de vakantie diverse markten. De markten van Arta, Inca en Sineu bleken veel overeenkomsten te hebben, vooral kleding en tassen te verkopen en erg groot te zijn. Wij vonden de markt in Sineu het leukst. Op het centrale plein staan veel kramen, maar ook in de zijstraten en de heuvel op in alle steegjes gaat de markt door. In combinatie met de vaak erg goede straatmuzikanten zorgt dat voor een gezellige sfeer op de markt. Voor alle markten geldt dat je er vroeg moet zijn om te kunnen parkeren. Parkeerruimte is beperkt (al was er in Sineu wel een groot parkeerterrein) en er zijn enorm veel eenrichtingswegen, dus je rijdt je echt een slag in de rondte als het druk is.
De markt van Soller (zaterdag) is ook gezellig en de markt van Valdemossa (zondag) is erg klein.
Houd er rekening mee dat de meeste markten 's morgens vroeg beginnen en rond 13.00 uur afgelopen zijn.

Arta

De markt in Arta vind je iedere dinsdag aan het Placa del Conqueridor. De levensmiddelenafdeling is in een overdekte markthal. Niet zo groot, maar leuk om even gezien te hebben. De hal is vooral gevuld met kramen met groenten, fruit, olie, kaas, worst, ham, olijven en  en kruidenzout.
Sineu


De oudste markt van Mallorca in Sineu is iedere woensdag. Het is een enorme markt die o.a door de smalle straatjes van het stadje kronkelt. Wij vonden het de gezelligste markt. Ook hier vind je weer de bekende toeristische snuisterijen, maar er zijn ook veel kramen met streekproducten. Wij aten er heerlijke ensaimadas, een zoet broodje met poedersuiker en reuzel.

Inca


De markt in Inca is vooral heel groot. Dit vonden we de minst gezellige markt, maar als je op zoek bent naar een leren tas of kleding dan is deze markt waar je zijn moet. De markt is er iedere donderdag en je kunt er zeker een paar uur doorbrengen. Aangezien het de derde markt was die we bezochten had Maarten het er wel een beetje mee gehad. We zochten dus een terrasje met wifi en dan ging Maarten daar lekker zitten en struinde ik lekker rond. Deze markt is zo groot dat we zelfs een keer van terras verplaatst zijn.Palma de Mallorca


We bezochten in Palma de Mallorca de bekende Mercat d'Olivar. Deze markt viel een beetje tegen. Het ziet er allemaal wel heel mooi uit, maar we vonden de markt niet gezellig. Wellicht zijn we een beetje verpest door alle markten die we tijdens eerdere vakanties zagen. We waren er vrij snel doorheen. De producten die er lagen waren overigens wel erg goed! Het zag er allemaal even vers uit. Er was alleen weinig variatie in de producten.
Meer over onze vakantie op Mallorca kun je lezen in ons reisverslag 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...