Duizenden1dag: Mallorca 7: barbecue en houtoven bij ons berghuis bij Soller

dinsdag 21 oktober 2014

Mallorca 7: barbecue en houtoven bij ons berghuis bij Soller


Vanaf het moment dat ik wist dat we naar dit berghuis bij Fortnalutx zouden gaan verheugde ik me al op de houtoven en de houtskoolgrill die bij de buitenplaats hoorde. Daar hebben we dus ook uitgebreid gebruik van gemaakt. Ik maakte spareribs, hamburgers, inktvissen en gamba's klaar op de barbeque en in de houtoven maakte ik flammkuchen en een heerlijke kip met groentenschotel. De recepten vind je hieronder.

Inktvis


Omdat we op de berg bij het klooster erg lekkere inktvis hadden gegeten wilde ik dit zelf ook wel eens klaarmaken. We kochten 2 calamar de arrastre (pijlinktvissen?) en lieten ze schoonmaken. We namen ook nog wat grote garnalen mee.


Ik mengde de heerlijke Soller olijfolie met wat gehakte knoflook, grof zeezout, peper, een beetje gerookt paprikapoeder, wat uit de "ibiricokruidenmolen" en wat Provencaalse kruiden. Daar smeerde ik de inktvissen mee in. Ik roosterde ze in een paar minuten gaar op de barbecue en deed er daarna nog een beetje van het oliemengsel overheen. Het bleek heerlijk te smaken. De inktvis was gaar en lekker mals (als je ze te lang bakt worden ze taai en rubberachtig) en de kruiden met de olie bleek een topcombinatie. Ook de gamba's hebben we er in het oliemengsel gedipt. We hebben zitten smullen.
Flammkuchen


De avond erna maakten we flammkuchen in de houtoven. Recept vind je hier. Ik maakte een iets andere versie met een mix voor pizzadeeg, philadelphia, ui, bacon, geraspte Mallorcaanse kaas en knoflook.Ook weer een topmaaltijd.

Kipschotel met groenten


En dan de kipschotel. Heel simpel eigenlijk. Ik mengde stukken ui, paprika en aardappel met een beetje olie en kruiden (zelfde kruiden als bij de inktvis), legde er de kippenpoten boven op en strooide kwistig met knoflookteentjes. Ik weet niet meer precies hoe lang de schotel in de oven stond en op welke temperatuur, maar uiteindelijk was alles gaar en zeer smaakvol.
Meer over onze vakantie op Mallorca kun je lezen in ons reisverslag 
2 opmerkingen:

  1. Ziet er allemaal heerlijk uit. Zo'n houtoven is echt gaaf. Mijn schoonfamilie heeft er ook één in de tuin staan.

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...