Duizenden1dag: Banaan wafels met kaneel

zondag 23 november 2014

Banaan wafels met kaneel

Ineens had ik zin in wafels met banaan. Maar ik had geen bananen in huis. Tot ik verzon dat er nog bananen in de vriezer lagen. Dat maakte de situatie ineens een stuk beter. Ik ontdooide 2 (erg rijpe) bananen en verzon een recept. Om de smaak te testen bakte ik een beetje beslag in de koekenpan. Dat ging prima, dus als je geen wafelijzer hebt kun je ook pannenkoekjes van het beslag maken.

Banaan wafels met kaneel


Ingrediënten voor 6 wafels

  • 2 rijpe bananen (liefst al een beetje bruin)
  • 2 eieren
  • snufje zout
  • 200 gram speltbloem (of tarwebloem)
  • 2 eetlepels maple syrup (of honing)
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 eetlepel vanille-extract (of wat vanillesuiker)
  • evt wat melk
  • wafelijzer

Meng bananen, eieren, zout, maple syrup, kaneel en vanille-extract door elkaar in een keukenmachine of prak de bananen en meng de ingrediënten erdoor met een vork. Zeef er dan bloem en bakpoeder boven en meng goed. Het beslag moet de dikte hebben van dikke yoghurt. Meng er evt nog een beetje melk door als het te dik is. Bak de wafels in een wafelijzer op de heetste stand, anders worden ze niet knapperig.

Je kunt de kaneel ook vervangen door speculaaskruiden. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...