Duizenden1dag: Sultan Gözleme op de Bazaar in Beverwijk

zondag 16 november 2014

Sultan Gözleme op de Bazaar in Beverwijk


Je kunt mij in het weekend regelmatig op de Oosterse markt van De Bazaar in Beverwijk vinden. Ik koop daar graag noten, groenten, Turks brood en fruit. Het Oosterse sfeertje met de marktproducten, de eettentjes, de muziek en het lawaai van de marktkoopmannen zorgt voor een acuut vakantiegevoel.
Heel af en toe loop ik ook even over het andere gedeelte van de bazaar. De laatste paar keer vond ik het niet zo geweldig. Half lege hallen zagen er wat mistroostig uit. Vandaag ging ik toch weer eens naar binnen en ik moet zeggen dat er een positieve verandering heeft plaatsgevonden. Zeker het gedeelte van Chinatown is weer een stuk leuker om te bezoeken nu niet meer het grootste gedeelte van de winkeltjes leeg is. Een nog wat kaal, maar veelbelovend stukje hal zit aan de zijkant van Chinatown, tegen de uitgang naar de Oosterse markt. Het lijkt erop dat het de bedoeling is de hal te vullen met foodwinkeltjes. Er is al een kruidenzaakje, een winkeltje met bonbons en buitenlandse zoetwaren en een slager.
Maar mijn oog werd toch vooral toegetrokken naar de 2 dames die op de grond bezig zijn met het uitrollen en vullen van ronde lappen deeg.


Het bleek te gaan om Turkse gözleme, een dunne broodpannenkoek met vulling. Ik kreeg een stukje gevuld met spinazie om te proeven en dat was zo lekker dat ik later terug ben gelopen om er te lunchen met zo'n spinaziegözleme. Het was wat drukker en ik moest best lang wachten (de verkoop zou nog wat efficienter kunnen), maar de smaak van de gözleme was het meer dan waard. De spinazie is gemengd met ui, lekker gekruid en er zit een klein beetje pit in zonder dat het overheerst. Het deeg is lekker mals met een klein beetje knapperigheid aan de zijkanten. Uiteraard wil ik binnenkort graag eens een poging doen om dit thuis ook te maken. Ben benieuwd of ik het deeg dan ook zo mooi dun kan uitrollen.


Uiteindelijk vond ik het zo lekker dat ik nog een keer terug ben gegaan om er nog een paar mee te nemen voor het avondeten. Omdat er wat problemen waren met de elektriciteit ging het wederom niet zo snel, maar intussen kon ik even uitrusten van een paar uur slenteren in de drukte en uiteindelijk kreeg ik nog een extra gözleme voor het wachten. Leuk, want zo kon ik alle smaken proeven: spinazie, witte kaas met selderij, aardappel en gehakt. Ze waren opgewarmd nog steeds lekker, maar kon de knetterversie toch niet verslaan. Ik vond de gözleme met spinazie zelf het lekkerst.
Per gözleme betaal je € 2,00 en voor € 5,00 krijg je 3 stuks.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...