Duizenden1dag: Review: Home Baked van Yvette van Boven

zondag 14 december 2014

Review: Home Baked van Yvette van Boven


De boeken uit de Home Made serie zijn al heel inspirerend, maar dit in oktober verschenen Home Baked inspireert mij bijna nog meer. Yvette van boven verstaat de kunst recepten zo te presenteren dat je ze direct allemaal wilt maken. Ook in dit boek is het weer gelukt. Home Made staat vol met tips, uitleg en recepten; allemaal even watertandend lekker.

Tips


Het boek begint met baktips en uitleg over de verschillende bloem- en rijsmiddelensoorten en snelle en langzame suikers. Yvette vertelt ook over hoe je zelf kleurstoffen kunt maken en geeft Eerste Hulp tips voor als het niet gaat zoals je wil tijdens het bakken.

Een van de dingen die ik eindelijk eens heb gedaan nav de tips is het kopen van een oventhermometer. Zo weet je zeker dat de oventemperatuur klopt. Niet onbelangrijk als je van bakken houdt.

De recepten


Basics
Het boek begint met een aantal fijne basics als clotted cream, lemoncurd en vanille-extract.
Ontbijt
Recepten voor scones, brioches, cake, muffins en andere heerlijkheden, meestal in net een ander jasje dan je gewend bent.
Brood
In dit hoofdstuk word to.a. aandacht besteed aan desembroden. Yvette legt uit hoe je een starter maakt en geeft recepten voor bijv. desempizza en een prachtig opgerold brood met daslook-feta vulling. Verder in dit hoofdstuk: sodabrood, een heerlijk bierbrood (dat ik inmiddels gemaakt heb), diverse pides en tips voor het gebruik van oud brood.
Cakes
Een heel hoofdstuk cake waarvan vooral de dadel-rumcakejes met zoute caramel hoog op mijn lijstje staan.
Bars and slices
Plaatkoeken en repen vind ik enorm leuk om te maken. In dit hoofdstuk vind je volop ideeën. Wat denk je bijv. van rabarber-honingtaart met meringue en kokos? Maar ook de toffee-notenreep met chocolade en de bountybrownies moet ik zeker eens maken.
Cookies
Shortbread-kardemonmopjes, volkoren-amandelkoeken met kaneelsuiker, supersnelle banaanballetjes en kreukelkoekjes met citroen en venkelzaad zijn een greep uit de heerlijkheden van dit hoofdstuk.
Pie en taart
In deze hoofdstukken legt Yvette uit hoe je diverse deegsoorten als o.a. bladerdeeg, korstdeeg of pasteideeg maakt. Daarna volgen de taarten die er allemaal even lekker uitzien. Met name de chocolade-pralinetaart met zoutflakes en de beef and guinness handpies lijken me erg lekker,
Patisserie
Dit hoofdstuk bestaat vooral uit desserts. Crème brûlée  heb ik nog nooit gemaakt en de versie met sereh uit dit hoofdstuk lijkt me erg lekker. 
Do not forget the dog
Recepten voor hondenkoekjes.Tja, ik heb geen hond en weet ook niet of ik voor de hond zou bakken, maar ik kan me voorstellen dat je hier als hondenliefhebber blij van wordt.

De tips en recepten worden allemaal duidelijk beschreven en zijn voorzien van foto's (van Oof Verschuren) en illustraties van Yvette. De recepten zijn allemaal erg toegankelijk, zodat ook beginners met dit boek iets lekkers op tafel kunnen zetten. 
Het is dus wel duidelijk dat ik erg enthousiast ben over Home baked. Een perfect kado voor iedere bakliefhebber.

Boek
Home baked
Auteur
Yvette van Boven
Uitgeverij
Fontaine Uitgevers
blz
386
Prijs:
€ 29,95

Home Baked bestellen bij Bol.com:*Ik heb dit boek (als epub) toegestuurd gekregen van de uitgeverij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...