Duizenden1dag: Snelle taai taai

dinsdag 2 december 2014

Snelle taai taai

Aangezien ik ieder jaar voor Sinterklaas op mijn werk taaipoppen versier leek het me leuk om zelf taaipoppen te bakken. Ik kocht vorig jaar een mooie vorm en het leek me goed te doen. Maar taai taai maken bleek onverwacht moeilijk. Ik maakte 2 verschillende degen en liet die volgens recept op een koele plaats (het balkon) 2 dagen rusten. Daarna was het zo hard dat ik er niets meer mee kon, laat staan het voorgeschreven doorkneden en ingrediënten toevoegen. Balen. Beide degen gingen de vuilnisbak in en ik besloot het later nog eens te proberen.
Bladerend door mijn map met receptenknipsels kwam ik een sneller recept voor taai taai met aanzienlijk minder ingrediënten. Ik ging direct aan de slag. Het deeg werd behoorlijk plakkerig, maar na een halve dag rusten bleek het prima te hanteren. Ik rolde het deeg tot een plak en na het bakken bleek het een lekkere taai taai te zijn geworden. Het smaakte een beetje naar oude wijvenkoek. Toch blijft taai taai op mijn lijstje staan om nog eens te maken. Dan met het uitgebreide recept en met mijn fantastische taai taai vorm. Maar dit is een prima snel en eenvoudig alternatief.


Snelle taai taai


Ingrediënten

  • 300 gram vloeibare honing
  • 1/2 ei
  • 300 gram bloem
  • 12 gram bakpoeder
  • 10 gram speculaaskruiden

Roer het ei door de honing. Zeef bloem, bakpoeder en speculaaskruiden boven een kom en meng het honing-ei mengsel erdoor. Mix met een mixer met deeghaken tot je een soepel deeg hebt. Kneed het eventueel nog een beetje na met de hand (het is wel erg plakkerig).
Laat het deeg een halve dag rusten (ik dekte de kom af met plastic en een vochtige theedoek).
Verwarm de oven voor op 200 graden. Rol het deeg tussen 2 ingevette vellen bakpapier tot een plak van ongeveer 1 cm dikte. Bak de taai taai en ongveer 15-20 minuten gaar.
Bewaar het goed afgesloten, anders wordt de taai taai droog.

Op de foto is de taai taai een paar dagen oud. Het ziet er wat droog uit omdat ik het niet goed verpakt bewaard had. In eerste instantie was de taai taai wel lekker mals.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...