Bladerend door mijn map met receptenknipsels kwam ik een sneller recept voor taai taai met aanzienlijk minder ingrediënten. Ik ging direct aan de slag. Het deeg werd behoorlijk plakkerig, maar na een halve dag rusten bleek het prima te hanteren. Ik rolde het deeg tot een plak en na het bakken bleek het een lekkere taai taai te zijn geworden. Het smaakte een beetje naar oude wijvenkoek. Toch blijft taai taai op mijn lijstje staan om nog eens te maken. Dan met het uitgebreide recept en met mijn fantastische taai taai vorm. Maar dit is een prima snel en eenvoudig alternatief.
Snelle taai taai
Ingrediënten
- 300 gram vloeibare honing
- 1/2 ei
- 300 gram bloem
- 12 gram bakpoeder
- 10 gram speculaaskruiden
Roer het ei door de honing. Zeef bloem, bakpoeder en speculaaskruiden boven een kom en meng het honing-ei mengsel erdoor. Mix met een mixer met deeghaken tot je een soepel deeg hebt. Kneed het eventueel nog een beetje na met de hand (het is wel erg plakkerig).
Laat het deeg een halve dag rusten (ik dekte de kom af met plastic en een vochtige theedoek).
Verwarm de oven voor op 200 graden. Rol het deeg tussen 2 ingevette vellen bakpapier tot een plak van ongeveer 1 cm dikte. Bak de taai taai en ongveer 15-20 minuten gaar.
Bewaar het goed afgesloten, anders wordt de taai taai droog.
Op de foto is de taai taai een paar dagen oud. Het ziet er wat droog uit omdat ik het niet goed verpakt bewaard had. In eerste instantie was de taai taai wel lekker mals.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten