Duizenden1dag: Roerei met tomaat, avocado en spinazie

zondag 4 januari 2015

Roerei met tomaat, avocado en spinazie

In december was ik met een flink aantal medefoodbloggers aanwezig bij de kerstborrel van Kroon op het werk. We volgden er lezingen, maakten kennis met producenten en hadden het erg gezellig. Als kers op de taart kregen we ook nog een grote foodybox mee naar huis, gevuld met lekkere producten, veelal van de producenten waar we die middag kennis mee maakten. In de box zaten droomtomaten en hoewel ik geen fan van tomaten ben vond ik deze enorm lekker. Dit zijn de tomaten die je in het buitenland nog wel tegenkomt, tomaten waar smaak aan zit. Ik maakte er o.a. tot 2 keer toe dit ontbijt mee.

Helaas was dit de scherpste foto :-)

Roerei met tomaat, avocado en spinazie


Ingrediƫnten voor 2 personen

  • 5 eieren
  • 1/2 avocado
  • 2 tomaten
  • flinke hand verse spinazie
  • evt klein scheutje room
  • peper en zout
  • boter of olie om te bakken

Kluts de eieren met de room en wat peper en zout. Doe olie of boter in een koekenpan en giet de geklutste eieren in de pan. Doe de spinazie erbij en laat het ei op laag vuur al roerend stollen. Pas op dat het niet te hard gaat. Dan wordt het ei te droog en je wilt een romig ei op je bord. Als het roerei klaar is garneer je het op je bord met de in stukjes gesneden tomaat en avocado.

De foodybox

1 opmerking:

  1. Oeeh dit klinkt heel lekker! 3 van mijn favo dingen in een gerecht, yum!

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...