Duizenden1dag: Something about food tag

dinsdag 10 maart 2015

Something about food tag

Eerder vulde ik al de nom nom nom tag in en ook deze vragen beantwoordde ik vooral omdat ik het altijd zo leuk vind om de antwoorden van anderen te lezen. Tedje van Teddlicious heeft de Something about food tag verzonnen. 

Als je iedere dag nog maar een soort gerecht als avondeten zou mogen eten, wat zou dat dan zijn? 


Eerste reactie: Tosti!  


Tweede reactie: iets gezonder zou wellicht beter zijn voor elke dag. Dan kies ik voor fried rice, want daar kun je lekker mee variëren en ook nog heel veel voedingsstoffen in frommelen.


Welk drankje bestel jij altijd in een restaurant? 


Mineraalwater met prik. Ik ben geen wijnliefhebber en hoewel ik op een terras ook wel cola zero drink vind ik bij het eten mineraalwater lekkerder. En dan het liefst licht bruisend.


Wat was vroeger je lievelingseten?


Op zaterdag aten we altijd iets makkelijks en dat was regelmatig een kaasbroodje. Die kaasbroodjes waren eigenlijk gewoon pantosti's met kaas en ik vond ze heerlijk. Waarschijnlijk is toen mijn tostiliefde ontstaan. Als kind maakten we standaard de grap dat er kauwgom in het kaasbroodje zat door de draden die de kaas trok. En daar hadden mijn zusje en ik dan de grootste lol om. 
Ook de gegrilde kip die mijn vader vaak op zondag maakte vond ik fantastisch. Ik maak hem zelf nog steeds op dezelfde manier, alleen niet altijd meer op het spit. Hij maakte daar fantastische Franse frietjes bij die alleen mijn moeder net zo lekker kan maken. 
Ook Kotelet à la bonne femme was erg geliefd en in Frankrijk smulden mijn zus en ik van slakken, omelet en pasteitjes met ragout in de auberge waar we een paar jaar kampeerden.


Wat is het laatste dat je hebt gegeten of hebt gedronken? 


Een tosti met kaas :-)


Als jij mag kiezen waar je uiteten wil, waar ga je dan naartoe? 


Sumo in Haarlem. Verder heb ik niet echt vaste adresjes. Eten halen doen we eigenlijk nooit en  uit eten bij de Griek eten is ook zeer zeldzaam, maar voor een pita gyros van De Kleine Griek in Dordrecht kun je me wakker maken.


Wat lust je écht niet? 


Koffie. En havermoutpap!! 

Om welk gerecht sta jij bekend? 


Mijn moeder maakt al zo lang als ik me kan herinneren kwarksoesjes met kaas met verjaardagen en andere feestelijke gelegenheden. Deze zijn in mijn vriendenkring inmiddels bekend als kaasflapjes en er wordt eigenlijk gewoon van me verwacht dat ik ze maak met oud en nieuw en als er vrienden komen logeren
Ze verdienen een betere foto....
Chips of chocolade? 

Chips, maar ze hebben wel concurrentie van de caramel zeezoutchocolade van Tony's Chocolonely of de pure mintchocolade van Lindt 


Wat eet jij het liefst in de bioscoop? 


Niets, vind ik irritant. Ik kijk films ook het liefst thuis. Kun je tenminste lekker een borreltje drinken, en gewoon naar de wc.

Wat lustte je vroeger nooit, maar nu wel? En hoe komt dat? 


Mosselen. Tijdens een van onze vakanties reden we door Belgie naar Nederland. We wilden voordat we de grens overgingen nog even iets eten. Tegen de tijd dat we in het plaatsje Herentals waren hadden we zo´n honger (en hadden we al het een en ander afgekeurd qua eetgelegenheid) dat we besloten dat er hier gegeten moest worden. Er was niet veel keus en we belandden in de deuropening van een soort snackbar waar ze ook maaltijden serveerden. We stonden toch nog een beetje te twijfelen in de deuropening, maar toen de vriendelijke eigenaresse van de zaak ons aansprak zijn we toch maar gaan zitten. Maarten bestelde mosselen en in een impuls bestelde ik ze ook. Geen idee waarom, want ik dacht eigenlijk dat ik geen mosselen lustte. Naast ons werden enorme schollen geserveerd die er fantastisch uitzagen en ook onze mosselen met friet waren de besten die ik ooit gegeten heb. Ik vond ze zo lekker dat we sindsdien regelmatig mosselen eten. We zijn er nooit meer geweest, maar ik denk nog af en toe aan dat bijzondere zaakje. Er hangt nog steeds een kaartje op het prikbord, maar toen ik net op google maps keek zag ik dat er nu een broodjeszaak in zit. Dan gooi ik het kaartje nu toch maar weg.


Vis of vlees? 


Allebei. We wisselen vlees en vis af en eten ook regelmatig vegetarisch.


Welke dingen zou je nog willen ‘leren’ eten of drinken? 


Het lijkt me erg fijn om havermoutpap te lusten omdat je er zo lekker lang op vooruit kan, maar ik vind het echt niet te hachelen, dus ik betwijfel of het er ooit van komt. En ik zou het erg gezellig en handig vinden om wijn lekker te vinden. Heel af en toe drink ik een glaasje dat ik dan in het beste geval "nog wel mee vind vallen". 


Wat eet jij het liefst als ontbijt?


Tosti, magere yoghurt met noten, pitten en zaden of crackers met filet americain of kaas. In het weekend vind ik bananenpannenkoekjes ook erg lekker.


Als je moest kiezen: alleen nog maar voorgerechten of hoofdgerechten eten? 


Dan alleen nog maar voorgerechten. Ik vind het ook vaak moeilijker om te kiezen uit de voorgerechten als we uit eten gaan. Daarom vind ik buffetten en hapjesrestaurants ook leuk, want dan kun je van veel dingen een beetje proeven.


Je staat voor het snoepschap in de supermarkt. Welk snoepje kies je uit? 


Ik ben niet zo'n snoeper als het om echt snoep gaat, maar zachte kaneelstokken vind ik wel heel lekker.

Wil jij de tag overnemen? Zet er dan even bij dat Teddlicious de tag heeft bedacht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...