Duizenden1dag: Culiperslunch 2015

zaterdag 25 april 2015

Culiperslunch 2015

Vorig jaar zag ik al enthousiaste berichten langskomen op de diverse social media en dit jaar mocht ik er zelf bij zijn: de Culiperslunch op maandag 13 april. De culiperslunch is een evenement voor culinair journalisten en foodbloggers, waarbij de nieuwste producten en gerechten gepresenteerd worden.

Daarnaast bleek het ook een erg gezellige belevenis met een ontspannen sfeertje waarbij het goed bijkletsen en netwerken was.


Bij binnenkomst kreeg ik direct een prachtige cocktail in mijn ene hand en een hapje van zeewierpasta in de andere. Geen handen meer over om te fotograferen en ik zag ook al direct een aantal medebloggers waar ik graag een praatje mee wilde maken. Proeven bijpraten, kennismaken, kijken, ontdekken en dan ook nog foto's maken bleek best veel tegelijk. Ik heb dan ook lang niet met alle producten en standhouders kennis kunnen maken doordat ik mijn tijd niet helemaal goed verdeeld heb. Maar dat geeft allemaal niets, want ik heb het geweldig naar mijn zin gehad en de gerechtjes die ik geproefd heb waren fantastisch.


Als eerste liep ik tegen de stand van COOX aan. Dit buitenkooktoestel had ik al vaker gezien en lijkt me te gek om tijdens onze kampeervakanties te gebruiken. Je hebt er veel minder hout voor nodig dan op open vuur en het apparaat is lekker stabiel. Nog een voordeel is dat ik na een weekendje op hout koken nogal piepend ademhaal en dat dat met dit apparaat niet aan de orde is. En dat zijn dan ook precies de redenen dat Coox voor ieder apparaat dat verkocht wordt een apparaat aan een gezin in een ontwikkelingsland geeft.


De stand van Irish beef presenteerde een lekkere surf and turf, maar ik was pas echt onder de indruk van het fantastische gerookte vlees.  Zo lekker mals en sappig, met een subtiele rooksmaak (jammer dat ik niet meer weet wat het precies was). De Ierse runderen staan het grootste deel van het jaar buiten en eten voornamelijk gras. Dat proef je terug in het vlees.

Ik proefde parmaham die op mijn tong smolt, lekker zachte MIRA avocado-olie uit Ecuador en spelt- en boekweitwafels van Zonnatura. Ik vind allebei de wafels erg goed smaken en een goede aanvulling op de al bestaande rijstwafel.
Ook proefde ik de nieuwe smaken van Spa. De Spa met munt was al verkrijgbaar en nu komen daar Spa bosbes en Spa grapefruit bij. De bosbes vind ik te zoet, maar de grapefruit en muntvarianten vind ik erg lekker.


Bij Point-Virgule zag ik doosjes rookmot die je op de barbeque kunt gebruiken om vlees, vis of gevogelte kunt roken. Je hoeft de doosjes alleen maar op de hittbron te plaatsen en de rest gaat vanzelf. De zalm die ik proefde had een prima rooksmaak.

Mark Vaessen liet mij wagyu rundvlees van Nice to Meat proeven, Het water liep me al in de mond terwijl het klaargemaakt werd en de smaak was zelfs nog beter dan de geur.


De chocola van Magic is vrij van allergenen als melk, noten en ei en is glutenvrij. Bovendien worden alleen de beste  ingredienten gebruikt en is er ook een variant met kokosbloemsuiker i.p.v. geraffineerde suiker. Dit levert een chocola op met een zachte, fijne smaak.


Bommels conserven heeft een plankje met uitsparing voor 2 blikjes ontwikkeld dat je bijv. in Spanje al tegenkomt in de horeca. Je kiest een blikje visconserven uit en dat wordt vervolgens op het plankje geserveerd met wat brood en garnituren.


Helaas heb ik o.a. de kaas-theeproeverij van Dilmah met Betty Koster van l'Amuse, de kaasfondue met gruyere en de diverse burgers gemist.


Ook Edwin Klaasen van Desem en Zo heb ik niet in actie gezien. Ik kreeg nog wel een worstenbroodje van Robert van Bockhoven in mijn hand gedrukt. Ook weer zo lekker.
De maaltijdboxen van zowel Marley Spoon als Mathijs Vrieze ga ik zeker uitproberen. Beiden boxen zijn gevuld met verse producten maar de maaltijden van Mathijs Vrieze zijn iets laagdrempeliger voor de minder ervaren kok.

Marley SpoonMet de prachtige inhoud van de foodybag die ik na afloop meekreeg ben ik voorlopig nog wel even zoet.


De Culiperslunch werd georganiseerd door Nieuwe Haring.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...