Duizenden1dag: koken op houtvuur en Rollende keukens 2015

zondag 17 mei 2015

koken op houtvuur en Rollende keukens 2015

Koken op houtvuur

Wat een lekker lang weekend is dit zeg. Woensdag was ik al een dagje vrij en donderdag vertrokken we zoals ieder jaar met hemelvaart naar scoutingterrein Buitenzorg om te kamperen met vrienden. Het is ieder jaar weer even gezellig. Er wordt dan gekookt op houtvuur en over het algemeen eten we heerlijk. We maakten eerder o.a. al chilli con carne, pizza, kip van het spit, zelfgebakken brood, stoofpot,  maaltijdsoep, broodpudding, gekaramelliseerde appeltjes en popcorn. Omdat de groep inmiddels vrij groot is (vaak rond de 25 personen inclusief veel kinderen) eten we eenvoudiger dan de eerste jaren, maar het is altijd lekker en er worden ook altijd wel wat nieuwe dingen geprobeerd.
Op Hemelvaartsdag maken we altijd een eenpansmaaltijd waarvoor iedereen wat ingrediënten meeneemt. Dit jaar werd het pasta met saus. De dag erna hebben we een pastasalade gemaakt van de overgebleven pasta, gebakken champignons met knoflook en peterselie, een gehaktbrood, zalmforel en kippenpootjes.Appelcake uit de Dutch oven
De kinderen (leeftijd 5 t/m 13) hadden dit jaar een eigen terreintje, naast dat van ons en daar hebben ze met z'n allen een hut gebouwd waar ze ook in sliepen en op dag 2 zijn ze met de hele club zelf boodschappen gaan doen en hebben ze bij hun eigen vuurplaats een barbecue georganiseerd. Ze kochten hamburgers, worsten, kipfilet, knoflooksaus, brood en sla (al vroegen ze zich tijdens het eten nog af hoe zo'n krop ijsbergsla nou eigenlijk op een broodje hamburger gefrommeld wordt) en hebben heerlijk gegeten. Zo leuk om te zien hoe alles in een prima sfeertje heel zelfstandig geregeld werd.

Maaltijd van de kinderen

Rollende Keukens 2015


Gisteren waren we bij de Rollende Keukens, een evenement op het terrein van de Westergasfabriek in Amsterdam met een enorme hoeveelheid foodtrucks. In 2012, 2013 en 2014 waren we er ook en het ontspannen sfeertje gecombineerd met het grote aanbod van lekker eten zorgt ervoor dat we ondanks de vaak ongelooflijke drukte ieder jaar weer gaan. Om de drukte voor te zijn gingen we dit jaar gelijk om 13.00 uur. Het had de hele ochtend een beetje geregend en de regen was net pas gestopt. Dat zorgde ervoor dat het nog heel rustig was en de meeste foodtruckeigenaren nog een beetje aan het opbouwen waren. We moesten er dus even inkomen en het duurde even voordat we het sfeertje te pakken hadden. Maar we hebben wel goed gegeten. Ook dit jaar deelden we alle hapjes zodat we meer verschillende dingen konden proeven. We begonnen met een Bahn-mi, een broodje met pekingeend en hoisinsaus. Dat bleek gelijk de topper van de dag. Verder aten we nog gefrituurde asperges, een broodje bavette en een fantastische zuurdesemboterham met rucola en boven houtvuur gegaard buikspek.

Bahn-mi

Zuurdesembrood met buikspek

gefrituurde asperges

Sandwich bavette
Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...