Duizenden1dag: Salade met zalm, paprika en hennepzaad

dinsdag 19 mei 2015

Salade met zalm, paprika en hennepzaad

Na al het eten bij de Rollende Keukens besloten we s'avonds een salade te eten. Ik had nog een stukje gerookte zalm in de vriezer waar ik blokjes van sneed en er was ook al tijden een potje tonijnmayonaise in huis waar maar niets mee gebeurde. Het werd een salade met zalmblokjes, paprika en tonijnmayonaise en dat bleek een zeer goede combinatie.Salade met zalm, paprika en hennepzaad


Ingrediënten

 • sla voor 2 personen (ik had ijsbergsla en veldsla)
 • 1 rode puntpaprika
 • 150 gram gerookte zalmblokjes
 • 2 eetlepels tonijnmayonaise
 • 2 eetlepels hennepzaad
 • olijfolie van goede kwaliteit

Verdeel de sla over 2 borden. Snijd de paprika in dunne reepjes en leg ze op de sla. Rooster het hennepzaad even in een droge koekenpan goudbruin (pas op dat het niet verbrandt) en strooi ze samen met de blokjes zalm over de sla. Verdeel de mayonaise in kleine beetjes over de salade en maak af met wat peper, zout en olijfolie.

Je kunt enorm variëren met deze salade. Gebruik eens makreel in plaats van zalm, of hak wat geroosterde zonnepitten fijn ipv hennepzaad. De tonijnmayonaise kun je vervangen door truffelmayonaise of door zelf mayonaise op smaak te maken met bijv. een beetje pesto. Het is maar net waar je van houdt en wat je in huis hebt.

1 opmerking:

 1. Your blog is impressive, thanks to the quality of your recipes & other content. We would be glad if you would participate on Contestchef so that your quality recipes can contest with other such bloggers/ recipe creators and win accolades from various players in the global food industry.

  Contestchef is a global forum for food/ recipe bloggers to showcase their skills to the world. This is a one of a kind concept and backed by food conglomerates around the world. Several recipe creators/bloggers are already contesting on Contestchef.
  Click to join Contestchef
  Sincerely,
  Nandy
  Contestchef

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...