Duizenden1dag: Koken op houtvuur: apple pie uit de pie iron

dinsdag 9 juni 2015

Koken op houtvuur: apple pie uit de pie iron

Dit recept (al kun je het bijna geen recept noemen) is een typisch geval van "kleine moeite, groot resultaat". Ook nu gebruikte ik de pie iron uit de vorige blogpost. Deze keer maakte ik een zoet hapje: apple pie. Ik had verwacht dat ik hiermee niet gelijk succes zou hebben, maar het lukte echt fantastisch.


Ik kon met de hoeveelheid appel en deeg 1 keer een heel pie iron vullen en daarna nog een halve.


Apple pie 


IngrediĆ«nten voor 1,5 pie iron

  • 1 blikje croissantdeeg
  • 1 appel (ik had een jonagold)
  • wat suiker
  • wat kaneel
  • olie of bakspray om in te vetten
Vet de pie iron in en leg er 2 driehoekjes deeg in. Laat ze lekker aan elkaar zitten, door de kiertjes van de kartelrand kan de stoom van de vulling ontsnappen. Zo voorkom je dat het deeg te nat wordt.
Snijd de appel in kleine stukjes en leg ze op het deeg. laat de randen een beetje vrij zodat je straks het deeg op elkaar kunt drukken. Bestrooi met suiker en kaneel naar smaak. Leg er dan 2 driehoekjes deeg overheen en druk de randen een beetje vast. Doe de pie iron dicht en leg hem in het vuur. Als je vuur erg heet is zal de appel nog wat harder zijn. Als je echt heel zachte appel wilt moet je het ijzer in wat minder heet vuur leggen zodat de appel wat langer de tijd heeft zonder dat het deeg te hard gaat.
Zodra het deeg goudbruin is kun je hem uit het ijzer halen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...