Duizenden1dag: Barbecue: bananen met rum en vanillesuiker

zaterdag 18 juli 2015

Barbecue: bananen met rum en vanillesuiker

2 opengesneden bananen met schil van de barbecue met in de opening een scheut rum en wat vanillesuiker

Dit is een nagerecht dat ik al maak zolang ik me kan herinneren. Je hebt er bijna niets voor nodig en je hoeft er bijna niets voor te doen. Als je gebarbecued hebt leg je de bananen gewoon in de hete as. De enige voorwaarde is dat je goede ingrediënten hebt. Lekkere bananen, goede rum en echte vanillesuiker. Dan kan er eigenlijk niets meer mis gaan.

2 bananen op kolen in een barbecue


een fles Jamaica rum van Rutte, een zakje vanillesuiker en 2 gebarbecuede bananen in schil op een snijplank


Bananen met rum en vanillesuiker


Ingrediënten 

  • 2 bananen
  • scheutje bruine rum
  • 1 zakje vanillesuiker

Leg de bananen op de barbecue. Zodra de ene kant goed verkleurd is draai je ze om. Als de andere kant ook verkleurd is zijn ze klaar. Het gaat erom dat ze zacht en warm worden. Snij ze open, maar er in de lengte met een mes een snee in en giet er een scheut rum in. Strooi er daarna een half zakje vanillesuiker per banaan overheen en lepel hem op.

2 opmerkingen:

  1. Dit maken wij ook altijd bij de barbecue! We gebruiken alleen amaretto en bruine suiker, misschien deze versie maar eens proberen :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat klinkt ook heerlijk! Het is vast ook heel lekker met kokosmelk en kokos. Krijg ineens allemaal ideeën door jouw tip ha ha ha.

      Verwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...