Duizenden1dag: Barbecue: kruidige kip spiesjes met paprika (of salade met kip en paprika)

vrijdag 17 juli 2015

Barbecue: kruidige kip spiesjes met paprika (of salade met kip en paprika)

Mooi weer, dus barbecueweer. Helaas mogen wij op ons balkon alleen elektrisch barbecueën, maar zodra we een weekendje kamperen komt onze minibarbecue tevoorschijn. Deze kip spiesjes maakten we op een grote barbecue. Ze zijn snel gemaakt en kunnen zowel op de barbecue al in de grillpan. Als je kippendij gebruikt blijven ze lekker sappig.

9 sateprikkers met stukjes kip en paprika liggen op het rooster van een grote barbecue

Kipspiezen


Ingrediënten voor 9 spiezen

  • 1 pond kippendijen
  • 2 puntpaprika's
  • 4 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1/2 theelepel gerookte paprika
  • flink peper
  • 1 theelepel selderijzout
  • sateprikkers (eventueel in water geweekt zodat ze niet zo snel in brand vliegen)

Roer de olie, mosterd, gerookte paprika, peper en selderijzout goed door elkaar. Proef even of je de verhouding goed vind. Snijd de kippendij in kleine blokjes. Doe ze in een kom of in een diepvrieszak en mix goed met de marinade. Ik nam ze zo mee naar de camping en heb ze daar afgemaakt.
Snijd de paprika in stukjes en prik ze met de stukjes kip op de satéprikkers. Rooster ze tot ze gaar en goudbruin zijn.

Ik had met 1 puntpaprika te weinig en zou er dus de volgende keer 2 nemen. 
Je kunt er ook nog champignons, ui en/of stukjes spek tussen doen.
Maak de kipblokjes niet te groot anders duurt het lang voordat ze gaar zijn en kunnen ze sneller verbranden of droog worden.
Ook lekker om zonder stokjes in de koekenpan te bakken en vervolgens met wat veldsla, bosui en komkommer als maaltijdsalade te eten.


salade van veldsla met stukjes kruidige kip en paprika op een bord

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...