Duizenden1dag: Koken op houtvuur: croissantdeeg met knakworst om een stok

zondag 12 juli 2015

Koken op houtvuur: croissantdeeg met knakworst om een stok

Vorig jaar tijdens een weekendje kamperen probeerde ik iets uit dat ik op Pinterest had gevonden. Croissantdeeg met knakworst boven een vuurtje. Het zag er heel leuk uit op het plaatje en het leek me niet zo moeilijk. Ik zat daardoor dus op een bloedhete zaterdagmiddag lekker met mijn billen in het gras naast een vuurtje te bakken. Maar het bleek nogal langzaam te gaan allemaal. Eer dat er wat gebeurde met het deeg pfff. Niet te doen. Uiteindelijk heb ik de rest van de broodjes maar in een aluminiumfolie bakje gedaan en op de kolen gebakken, maar dat ging weer net te hard. Kortom, niet voor herhaling vatbaar. Maar inmiddels heb ik natuurlijk mijn pie iron en heb ik ontdekt dat croissantdeeg uit een blikje daarin prima bakt. Knakworst is dan misschien niet mijn eerste keus, maar je weet maar nooit.

Vorkstok met croissantdeeg erom gevouwen boven een bak hete houtskool

Vorkstok met al iets gebakken croissantdeeg boven een bak hete houtskool

Vorkstok met gebakken croissantdeeg en een knakworst erin boven een bak hete houtskool

4 aangebrande croissants met knakworst in een bakje van aluminiumfolie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...