Duizenden1dag: Wat aten we tijdens onze vakantie in Frankrijk?

dinsdag 28 juli 2015

Wat aten we tijdens onze vakantie in Frankrijk?

We zijn inmiddels alweer een paar weken terug en mijn verslag van onze vakantie in Frankrijk staat inmiddels online. Deze keer heb ik daar ook beschreven wat en waar we aten, maar ik kan het toch niet laten de hoogtepunten hier nog even te benoemen. Wil je meer zien van waar we aten, klik dan even op de link van het reisverslag, daar vind je nog wat meer informatie dan in deze post.

Het fotoverslag van ons bezoek aan een nougatier vind je hier. Je krijgt wel enorme zin in nougat van de foto's, dus bekijken is op eigen risico. Dat geldt eigenlijk ook al voor deze foto's. Als ik ze terugzie krijg ik weer zo veel zin in de gerechten die we aten.

In Les 3 Brasseurs aten we lekkere Flammkuchen en een wentelteefje met brioche en vanillesaus. Om je vingers bij op te eten. Later aten we er nog een keer een Flammkuchen met appel die ook erg goed was.
Deze stukken varken vielen een beetje tegen. We bestelden ze bij een kraam in Provins tijdens een middeleeuws festival en hadden ze eigenlijk knapperig geroosterd verwacht. Het vlees was wel goed, maar het was zo wel erg vet.


Ook in Provins at ik dit fantastische rozenijsje. Dit ijs ga ik zeker eens proberen na te maken.


In Nîmes at ik een heerlijke salade met gevogeltemaagjes en gerookte eend. Die hebben we thuis inmiddels ook al een keer gegeten.


Ook van deze salade met zalm op een terras in Avignon heb ik erg genoten.


Onderweg naar een volgende camping aten we in een strandtent deze lamskarbonaadjes met aardappelpuree. Daar konden we weer even op vooruit.


Deze salade met wederom gevogeltemaagjes en de tartine aten we toen we op de camping in Grignan aankwamen. We hadden langer gereden dan we van plan hadden en hadden enorme trek.Zodra we ergens lekkere kersen zagen kochten we een kilootje. Er zijn dan ook heel wat kilo's doorheen gegaan. Dit is echt mijn lievelingsfruit. Thuis zijn we overigens gewoon doorgegaan met kersen eten.


Dit was wat mij betreft de lekkerste maaltijd van de vakantie. We aten deze roesti marcaire bij Brasserie Schwendi in Colmar. We dachten dat roesti geraspte gebakken aardappel zou zijn, maar de geraspte aardappel bleek verwerkt te zijn in een ovenschotel met veel room, kaas en gerookte varkenschouder. Erg vet en zwaar, maar een van de lekkerste maaltijden ever. We deelden hem samen en deelden ook een tarte flambée gratinée, die ook de beste van de vakantie was.Onderweg naar de Elzas aten we in de plaatselijke bar van Auxonne, een dorpje in de buurt van Dijon. Er was een menu met 2 keuzes en het zat er vol met werkmannen die bijna klaar waren met de maaltijd. Echt een plek uit een boek met bijbehorende serveerster die zich het kaas niet van het brood liet eten door de grappen makende werkmannen die er aten. We aten een salade met maagjes en boeuf bourguignon met aardappelpuree. Franser hebben we deze vakantie niet gegeten en het smaakte allemaal uitstekend.

                                     


De geflambeerde flammkuchen met banaan viel een beetje tegen, maar was wel weer heel leuk om gegeten te hebben. Daar ga ik thuis nog eens mee experimenteren.


We kwamen in Grignan op een het gezellige terrasje van La Maison du Marquis terecht en daar aten we fantastische 7 uur gegaarde lamsschenkel met friet. Prachtig mals vlees met een krachtige jus en prima patat.
 

In St Didier stopten we tijdens een reisdag voor de lunch. De pasta bolognese viel een beetje tegen. "Die van jou is lekkerder" is toch altijd fijn om te horen ha ha ha. Ik had een pasta carbonara waar niets op aan te merken viel.We belandden bij Au petit pêcheur vanwege het gezellige binnenterras. Ik had mijn zinnen gezet op slakken en die smaakten net als vroeger toen ik als kind in Frankrijk slakken at. Dat had ik nog wel 10 keer kunnen eten. Maarten was verrukt van zijn toetje: een groot stuk frambozen-meringue taart.

 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...