Duizenden1dag: Kersen-yoghurtijs

zaterdag 15 augustus 2015

Kersen-yoghurtijs

Het kersenseizoen is alweer bijna afgelopen en nog nooit at ik zoveel kersen als dit jaar. Ze waren allemaal heerlijk en ik verheug me nu alweer op het volgende seizoen :-).
Ga nog maar snel even een pondje halen, want dit ijs moet je gewoon even maken. Hoewel ik een hekel heb aan het woord is dit ijs onbedoeld ook nog eens lekker healthy want er zit bijna geen suiker in. Je zou er nog een schepje extra in kunnen doen zodat het ijs nog iets zachter word, maar ik vind het niet nodig. De kersen zijn al zo zoet van zichzelf, dat het ijs misschien ook wel te zoet wordt en yoghurtijs moet lekker fris zijn.
Als je nog kersen over hebt of niet van ijs houdt kun je ook deze kersen-kruimeltaart  maken.

Een bolletje kersenijs in een hoorntje. Het ijs is gemaakt met yoghurt en kersen.

Kersen-yoghurtijs


Ingrediƫnten

  • 200 gram kersen
  • 400 gram Turkse yoghurt
  • 2 eetlepels rietsuiker
  • 2 eetlepels honing
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 eetlepels water

Ontpit de kersen. Dit kan met een kersenontpitter, maar het gaat ook goed met een flesje en een eetstokje. Leg de kers op het flesje en prik met het eetstokje de pit door de kers. De pit valt in het flesje en de kers is keurig ontpit. Pas wel op voor spetters. Je kunt natuurlijk ook de kers doorsnijden en de pit eruit "frotten".
Doe de ontpitte kersen met suiker, honing citroensap en water in een steelpan. Breng langzaam aan de kook en laat de kersen zachtjes pruttelen tot ze zacht zijn en de suiker gesmolten is. Zet het vuur uit en mix het mengsel met de staafmixer of in een blender/keukenmachine fijn. Laat het afkoelen. Roer de yoghurt erdoor en laat het mengsel draaien in een ijsmachine.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...