Duizenden1dag: Foodblogswap: lasagne met pompoen, tomaat en kip

dinsdag 29 september 2015

Foodblogswap: lasagne met pompoen, tomaat en kip

Deze maand mocht ik voor de foodblogswap bij She Likes Bento snuffelen. Genoeg lekkere recepten op dit blog, maar toen ik deze lasagne met pompoen zag wist ik direct dat ik mijn keuze gemaakt had. Ik had namelijk net die dag een van de eerste geoogste pompoenen uit de moestuin mee naar huis genomen. We hebben namelijk een klein kraampje aan de weg waarin we de geoogste groenten verkopen en ik wil natuurlijk wel weten wat ik aan de weg leg. Dat zat wel goed, want de pompoen bleek van uitstekende kwaliteit.
Het oorspronkelijke recept is met tofu, maar omdat ik nog wat kippendij had liggen die op moest heb ik dat aangepast.
Natuurlijk had ik van te voren niet nagedacht over dat lasagne op de foto zetten een klein dramaatje zou worden. Daar liep ik pas tegenaan toen het klaar was.


Lasagne met pompoen, tomaat en kip

Lasagne met pompoen, tomaat en kip


Ingrediƫnten voor 4 personen

  • 500 gram schoongemaakte pompoen (ongeveer een halve kleine oranje pompoen)
  • 4 kippendijen
  • 1 blikje tomatenblokjes (400 gram)
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 sjalotjes
  • 200 gram verse lasagnevellen
  • een flinke handvol verse basilicum
  • scheutje olijfolie
  • 3 eetlepels ketjap manis
  • 125 gram geraspte kaas
  • peper en zout

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snijd de pompoen in blokjes en kook ze in 100 ml water in ongeveer 10 minuten gaar. Snipper de knoflook en de sjalotjes en bak ze zachtjes in de olijfolie in een koekenpan. 
Snijd de kippendij in kleine stukjes en bestrooi ze met wat peper en zout. Doe ze bij de knoflook en ui in de koekenpan en bak ze op middelmatig vuur gaar. Doe er op het laatst de ketjap bij en laat even inkoken tot het wat dikker is.
Als de pompoen gaar is giet je het vocht eraf en de je de inhoud van het blik tomaten erbij. Zet de staafmixer erin en mix tot je een saus met wat grovere stukken hebt. Maak de saus niet te glad.
Hak of knip de basilicum en doe bij de saus. Proef even of je nog wat peper of zout nodig hebt.
Vet een ovenschaal in maak dan laagjes van saus, lasagnevel, kip, saus, lasagnevel enz tot de schaal vol is. Begin en eindig met de saus. Als laatste strooi je er de geraspte kaas over.
Zet de lasagne in de oven. Na een half uurtje zou de lasagne gaar en goudbruin moeten zijn.

Lasagne met pompoen, tomaat en kip


Wij vonden deze lasagne zeker lekker, maar er had van ons nog wat meer pit in gemogen. Misschien de volgende keer wat geitenkaas erdoor of wat steviger kruiden. 


Kleine oranje pompoen in de moestuin voordat hij geoogst werd

Bij een vorige foodblogswap maakte ik deze moussaka van She Likes Bento en Tessa van Zoet en verleidelijk maakte deze keer de Brabantse broeder van mijn blog.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...