Duizenden1dag: Stoffige koekjes met kardemom

donderdag 3 september 2015

Stoffige koekjes met kardemom

Het klinkt misschien niet echt aantrekkelijk: stoffige koekjes, maar de structuur doet me toch echt aan het woord stoffig denken, maar dan niet vies stoffig. Ze voelen nl wat poederachtig in je mond en zijn een soort van uit elkaar stuiverig. Mmm, dat maakt het allemaal niet beter geloof ik. Weet je wat, maak deze koekjes en oordeel zelf. Ik hoor graag wat je ervan vond en hoe je deze koekjes zou omschrijven.

koekjes met kardemom op een Oosters zilveren schaaltje met rasterpatroon. De koekjes zijn gegarneerd met een cashewnoot en hebben een beetje een Oosters uiterlijk

Stoffige koekjes met kardemom


Ingrediƫnten


  • 200 gram bloem
  • 50 gram kikkererwtenmeel
  • 75 gram poedersuiker
  • 0,5 theelepel gemalen kardemom
  • 1,2 deciliter plantaardige olie
  • 13 cashewnoten of gepelde pistachenoten

Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg een vel bakpapier op een bakplaat of vet hem in.
Zeef alle droge ingredienten boven een kom; doe er 1 deciliter van de olie bij en kneed het tot het een samenhangend deeg is. Als het deeg nog te droog is voeg je kleine beetjes olie toe tot het een stevig deeg is.
Maak 13 balletjes van het deeg en druk ze een beetje plat. Duw dan in ieder koekje een nootje en leg ze op de bakplaat.
Bak de koekjes in 25 minuten lichtbruin. Let goed op dat de onderkant niet verbrand, want de koekjes blijven van boven best licht terwijl de onderkant op de bakplaat snel te hard gaat.
Laat ze op een rooster afkoelen.

Bron:Spatels & stiletto's van Ravinder Bhogal

Het oorspronkelijk recept is voor 26 koekjes, Ik vond de koekjes dan wel heel erg klein worden en maakte er dus 13. Ze hebben bij mij ongeveer de grootte van een bitterkoekje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...