Duizenden1dag: Foodblogswap: chocolademuffins voor Halloween

zaterdag 31 oktober 2015

Foodblogswap: chocolademuffins voor Halloween

Op de blog van 4pure was er meer dan genoeg keuze om iets uit te zoeken voor de foodblogswap; het maandelijkse initiatief van een groep foodbloggers waarbij iets van elkaars blog gemaakt wordt. 
Deze  gezonde chocolademuffins maakte ik 2 keer omdat ik er de eerste keer een paar bewaard had om met daglicht een foto te kunnen maken. Dat duurde de muffins net iets te lang, want toen zagen ze er op zijn zachtst gezegd niet meer zo lekker uit. De nieuwe muffins maakte ik meer volgens recept dan ik de eerste keer gedaan had en ze wijken dan ook bijna niet af van het orgineel van Andrea.Dat was ook helemaal niet nodig, want ze zijn van zichzelf al erg lekker. Ik vond alleen de honingsmaak wat overheersend en daar hou ik niet zo van. Daarom heb ik de honing de tweede keer vervangen door golden syrup. Dat pakte goed uit, want de muffins smaakten prima. Ik gaf er een Halloween tintje aan door er de spookjes in te prikken die ik al jaren in de kast had liggen en er spinnetjes op te leggen die ik bij Xenos kocht.


chocolademuffins met spookjes en spinnen voor Halloween

Chocolademuffins


Ingrediƫnten voor 12 stuks

  • 150 gram (zelfgemaakte) appelmoes 
  • 50 gram suiker 
  • 2 eetlepels golden syrup (of honing) 
  • 2 eiwitten (L) 
  • 200 mL magere yoghurt 
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 65 gram bloem 
  • 65 gram volkoren meel 
  • 30 gram cacao 
  • 1/2 theelepel zout 
  • 1 theelepel natriumbicarbonaat (zuiveringszout) 
  • 1 theelepel bakpoeder 
  • 75 gram bittere chocolade 

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Vet de muffin vorm in met wat olie of gebruik muffinpapiertjes. Hak de chocola in kleine stukjes.
Meng in een kom je met een vork de bloem, suiker, meel, cacao, zout, natriumbicarbonaat en bakpoeder.
Meng in een andere kom je de appelmoes, honing, eiwitten, yoghurt en het vanille-extract.
Giet de inhoud van deze kom bij de eerste (met droge ingrediƫnten) terwijl je roert met een houten lepel.
Wanneer alles goed gemengd is, roer je de chocolade erdoor.
Verdeel het beslag over de muffinvorm of de papieren vormpjes.
Zet de muffins in de oven en bak 20 tot 25 minuten tot ze gaar zijn. Dit kun je controleren door een houten prikker in het midden te steken. Komt hij er droog uit dan zijn de muffins klaar.
Laat 5 minuten staan en haal dan de muffins uit de vorm. Laat afkoelen op een rek.

De spinnetjes zijn van plastic, maar kun je natuurlijk ook heel goed maken van zwart fondant of marsepein.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...