Duizenden1dag: IJs met pindakaas en oreo-pindakaaskoekjes

zondag 4 oktober 2015

IJs met pindakaas en oreo-pindakaaskoekjes

Als kind had ik een hekel aan pindakaas. Dit kwam vooral doordat ik tussen de middag wel eens bij een vriendje bleef eten en die at in mijn herinnering altijd pindakaas op brood. In dezelfde herinnering moest hij altijd neusdruppels en zowel de neusdruppels als de pindakaas vond ik stinken.
Pas een jaar of 35 later heb ik weer eens voorzichtig geprobeerd of ik pindakaas lekker vond en dat viel reuze mee. Sindsdien eet ik op het werk soms een boterham of rijstwafel met pindakaas, maar echt fan zal ik nooit worden. Ook van oreokoekjes ben ik geen echte fan. Waarom ik dan toch de oreo-pindakaaskoekjes kocht? Geen idee. Misschien omdat ik gekker dan gebruikelijk leuk vind? Eenmaal gekocht moest ik er natuurlijk toch iets mee. En omdat ik weet dat er toch echt heel veel mensen bestaan die van pindakaas en oreokoekjes houden denk ik dat dit ijs een schot in de roos is. Ik vond het zelf namelijk eigenlijk ook heel lekker.


Hoorntje met een bol pindakaas-oreo ijs


IJs met pindakaas en oreo-pindakaaskoekjesIngrediƫnten

  • 400 ml volle melk
  • 300 ml slagroom
  • 6 eidooiers
  • 140 gram rietsuiker
  • 4 eetlepels pindakaas
  • 1 rol oreo-pindakaas koekjes

Breng de melk en slagroom aan de kook in een pan met dikke bodem. Als het kookt zet je de pan van het vuur. Klop de eidooiers en de suiker schuimig in een kom en giet er dan het warme slagroommengsel in een gelijkmatige straal bij terwijl je blijft kloppen.
Giet het mengsel terug in de pan en verwarm tot het dikker wordt zonder het te laten koken (tot 85 graden). Als je zover bent roer je er de pindakaas door.
Dan neem je de pan van het vuur en laat het mengsel in een kom afkoelen.
Zorg dat het mengsel goed koude is voor je het in de ijsmachine doet. Dit kan ook een dag later. Laat het ijs draaien in de ijsmachine en verkruimel intussen de koekjes in grove kruimels. Als het ijs bijna goed is doe je de koekkruimels in de ijsmachine zodat ze goed door het ijs gemengd worden.
Bewaar het ijs in de vriezer en haal het er een uurtje voor het serveren uit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...