Duizenden1dag: Kip met cashewnoten van de Dumpling Sisters

donderdag 22 oktober 2015

Kip met cashewnoten van de Dumpling Sisters

Hier las je al over het kookboek van de Dumpling Sisters en vandaag deel ik een recept uit het boek. Wij hebben zitten smullen. De kip is heerlijk mals, de groenten hebben nog een lekkere bite en het sausje is zeer smaakvol. Als je alles van te voren klaar zet en snijdt en intussen de rijst kookt zit je in een paar minuten aan tafel. En had ik al gezegd dat het echt heerlijk smaakte? Aanrader dus. Ik ga zeker nog veel meer uit dit boek maken.


Kip met cashewnoten


Ingrediënten voor 2 personen

  • 200 gram kipfilet (ik nam kippendij)
  • 2 !/2 eetlepel plantaardige olie
  • 80 gram cashewnoten
  • 0,5 eetlepel gehakte verse gember
  • 4 gehalveerde (kastanje)champignons
  • 1/4 gele paprika, 1/4 rode paprika, 1/4 groene paprika (ik nam een hele rode paprika)
  • 1/2 grofgesneden ui (ik nam 1 kleine ui)


Voor de marinade

  • 1/2 theelepel zuiveringszout (baking soda)
  • 3/4 theelepel maizena
  • 2 snufjes zout
  • 1/4 theelepel lichte sojasaus
  • 1/2 eetlepel Shaoxing-rijstwijn
  • 1/2 eetlepel water


Voor de saus

  • 1 !/2 eetlepel oestersaus
  • 1/2 theelepel Shaoxing-rijstwijn
  • 1 snufje zout
  • 3 snufjes gemalen witte peper
  • 1 1/2 eetlepel water

Roer alle ingrediënten voor de marinade in een kom en meng de kip erdoor. Zet 20 minuten weg op een koele plaats.

Verhit 1 1/2 eetlepel van de olie in en kleine steelpan op een middelhoog vuur. Leg een cashewnoot in de olie. Als de olie bruist en de noot niet meteen bruin wordt, voeg je de rest van de noten toe. Bak ze goudbruin, haal ze uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.

Meng alle ingrediënten voor de saus in een kommetje, roer goed en zet apart.

Verhit 1/2 eetlepel olie in een wok op hoog vuur en roerbak de gember tot hij lekker gaat ruiken. Voeg de champignons en 1 eetlepel water toe en roerbak totdat het water verdampt is. Voeg de paprika's, de ui en nog een eetlepel water toe en roerbak op middelhoog vuur tot het water is verdampt. 
Haal de groenten dan uit de wok en doe ze even in een kom.

Veeg de wok schoon met keukenpapier, voeg de overgebleven olie toe en roerbak de kip op hoog vuur totdat hij gaar, maar nog lekker mals is. Voeg de groenten weer toe en bak nog 30 seconden.

Voeg de saus en driekwart van de cashewnoten toe en roerbak een minuut op middelhoog vuur totdat de saus goed warm is. Serveer met rijst en bestrooi met de overige cashewnoten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...