Duizenden1dag: Tosti met geraspte kaas, ham en ei

zaterdag 24 oktober 2015

Tosti met geraspte kaas, ham en ei

Tosti's zijn wel zo'n beetje mijn "lievelings". Ik vind het ook leuk om een beetje met de vulling te experimenteren. Deze tosti heeft een vulling van kruidenkaas, ham en geraspte extra belegen Beemster (vers van de markt en zelf geraspt en dus niet te vergelijken met die droge zakjes uit de supermarkt). Die combinatie op zich is al erg lekker, maar een eitje zorgt ervoor dat het een stevige maaltijd wordt waar je lang op vooruit kunt. En soms is dat fijn. Qua brood kun je gewoon kiezen voor wat je in huis hebt, maar zelf gesneden brood van goede kwaliteit in iets dikkere sneden dan normaal is wel echt superlekker. En deze tosti gaat in de pan ipv een tosti-ijzer zodat het ei er niet zo snel tussenuit piept.


Tosti met geraspte kaas, ham en ei


Ingrediƫnten voor 1 tosti

  • ongeveer 1 eetlepel kruidenkaas
  • flinke hand geraspte kaas
  • 1 plakje ham
  • 1 ei
  • 2 sneden brood
  • peper en zout
  • wat boter om in te bakken

Besmeer een boterham met kruidenkaas en leg de ham erop. Verdeel een lekker dikke laag geraspte kaas over de ham en maak een klein kuiltje in het midden van de kaas. Smelt wat boter in een koekenpan en leg de belegde boterham in de pan. Breek het ei boven de boterham (of eerst in een kommetje als je het te spannend vindt) en laat het ei voorzichtig in het kuiltje glijden. Bestrooi met peper en zout.
Besmeer dan de andere boterham met een beetje boter en leg die op de belegde boterham in de pan. Leg een deksel op de pan en bak de tosti goudbruin. Als het ei bijna gestold is draai je de tosti voorzichtig om en bak je de andere kant goudbruin. De dooier mag nog best een beetje zacht zijn, maar als je het lekkerder vindt als de dooier helemaal gestold is laat je de tosti wat langer in de pan met het deksel erop.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...