Duizenden1dag: Foodblogswap: Sinterklaasblondies (witte chocolade brownies)

vrijdag 27 november 2015

Foodblogswap: Sinterklaasblondies (witte chocolade brownies)

Wat vliegt de tijd toch. Ineens was het alweer half november en mocht ik weer in een blog snuffelen voor een leuk recept voor de foodblogswap (een soort ruilsysteem binnen een foodbloggersgroep waarbij je een blog van iemand anders toegewezen krijgt waarvan je dan iets maakt dat je vervolgens op je eigen blog publiceert).
Ik kwam terecht op het blog van Tastyhealthycooking en had daar ruime keus. Omdat Sinterklaas net aangekomen was wilde ik iets "Sinterklazerigs" maken en toen ik de brownies van witte chocolade zag kreeg ik visioenen van heerlijke speculaasgeuren en smeu├»ge gesmolten chocolade. Ik voegde pecannoten en speculaaskruiden toe aan het recept en werd niet teleurgesteld. De smeuigheid was ok en de chocoladesmaak precies goed. Het recept lijkt meer op blondies dan op brownies, dus noem ik ze maar gewoon blondies. De noten gaven de blondies een beetje bite en de speculaaskruiden zorgden voor de geur die ik in mijn hoofd had. De smaak was vooral gevaarlijk; voordat je het weet zijn ze op.Sinterklaasblondies (witte chocolade brownies)Ingredi├źnten voor een bakblik van 18 x 28 cm

  • 120 gram roomboter
  • 250 gram witte chocolade
  • 2 eieren
  • 150 gram bruine basterdsuiker
  • 125 gram zelfrijzend bakmeel
  • 2 theelepels speculaaskruiden
  • 50 gram ongezouten pecannoten

Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet de vorm in of leg een vel bakpapier over de vorm. Je kunt het beslag dan boven de vorm op het bakpapier scheppen en dan zakt het er vanzelf in. Kun je daarna evt de randen wat bijknippen. Rooster de noten ongeveer 5 minuten in de voorverwarmde oven en hak ze daarna grof. Laat ze even afkoelen.
Doe 50 gram van de chocolade met de boter in een pannetje en verwarm het op laag vuur. Roer af en toe tot het helemaal gesmolten is en laat het mengsel dan een beetje afkoelen. Hak intussen de chocolade grof en houd het apart.
Mix de eieren met de suiker en de speculaaskruiden romig en mix dan het boterchocolademengsel door. Dan doe je het bakmeel erbij en klop je het nog even kort door. Schep er tenslotte de chocolade en de noten door. Schep het beslag in de vorm en strijk de bovenkant een beetje glad.
Bak de blondies in ongeveer 30 minuten gaar en lichtbruin en laat daarna in de vorm afkoelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...