Duizenden1dag: Fudge met kruidnoten en fudge met walnoten

zaterdag 14 november 2015

Fudge met kruidnoten en fudge met walnoten

Sinterklaas is de komende weken weer in het land en dat vraagt om een lekker zoet recept. Deze fudge is steviger dan de borstplaatachtige fudge die ik in Engeland zo lekker vind en die op je tong smelt. De structuur van deze fudge is meer bonbonachtig. De fudge is ook wat steviger en kun je heel goed mooi inpakken om kado te doen tijdens een van de decemberfeestdagen.
Ik heb het recept in tweeën verdeeld omdat ik twee soorten wilden maken en geen enorme hoeveelheid fudge in huis wilde hebben.Met de vulling kun je eindeloos variëren. Je kunt verschillende noten, een scheutje alcohol, verschillende chocoladesoorten, kleine snoepjes of kruiden gebruiken. Ik koos deze keer voor kruidnoten en walnoten. Met name de walnotenversie vond ik erg lekker.

fudge met kruidnoten
Fudge met kruidnoten

fudge met walnoten
Fudge met walnoten

Fudge


Ingrediënten

  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • 25 gram boter
  • 350 gram pure chocolade

Voor de kruidnotenfudge
  • 100 gram (mini)kruidnoten
  • snuf kaneel

Voor de walnotenfudge
  • 100 gram walnoten
  • evt een beetje fijne suiker om te garneren


Doe de gecondenseerde melk in een steelpan (liefst met dikke bodem) en verwarm op matig vuur. Breek de chocolade in stukken en doe het samen met de boter in de pan bij de gecondenseerde melk. Roer tot het goed gesmolten en gemengd is.

Leg de walnoten op bakpapier op een bakplaat en rooster ze in een voorverwarmde oven op 200 graden ongeveer 10 minuten. Hak ze dan grof.

Hak de kruidnoten grof (of stamp ze in een vijzel).

Verdeel het fudge mengsel in tweeën en doe door de ene helft de walnoten en in de andere helft de kruidnoten en de kaneel. Roer beide mengsel door en doe ze in een vorm die bekleed is met bakpapier. Ik gebruikte 2 bakjes van aluminiumfolie, maar je kunt ook kleine ovenschaaltjes ofzo gebruiken.

Laat hard worden in de koelkast. Dit duurt een uur of 4.

Bewaar deze fudge in de koelkast. De kruidnoten in de kruidnotenfudge worden snel zacht, maar de walnotenfudge is uitstekend te bewaren in de koelkast.

Ik denk dat deze walnoten met whiskey ook fantastisch zouden zijn in de fudge.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...