Thaise pompoensoep
Ingrediƫnten voor ongeveer 6 personen
- 3 oranje wortels
- 1 gele wortel (of nog een oranje)
- 1 eetlepel gehakte gemberwortel
- 1 eetlepel gele Thaise currypasta
- 1 venkel
- 2 teentjes knoflook
- 1 ui
- groentebouillon
- 1 blik kokosmelk (400 ml)
- 1 oranje pompoen
- peper
- 1 gehakt bosuitje en wat uitgebakken reepjes katenspek voor de garnering
Maak alle groenten schoon en snijd ze in stukjes. Bak de uien, gember en de knoflook even in wat olie en voeg dan de currypasta toe. Voeg de overige groenten toe en doe zo veel bouillon in de pan dat de groenten voor ongeveer de helft in het water staan. Breng aan de kook en kook tot de groenten zacht zijn. Pureer de soep met de staafmixer. Doe er dan de kokosmelk bij en laat het op zacht vuur nog even pruttelen.
Proef op de soep goed op smaak is en doe er eventueel nog wat peper en/of currypasta bij.
Serveer met de ringetjes bosui en het uitgebakken katenspek.
Koriander is ook erg lekker in deze soep.
Voor een echt gladde soep kun je de soep door een zeef wrijven, maar dat heb ik niet gedaan.
Voor een echt gladde soep kun je de soep door een zeef wrijven, maar dat heb ik niet gedaan.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten