Duizenden1dag: Foodblogswap: Smeuïge brownie met courgette

woensdag 30 december 2015

Foodblogswap: Smeuïge brownie met courgette

Voor de foodblogswap van december kwam ik terecht op het blog Koekies!enzo van Kas. Zij bakt graag, maar wel zonder e-nummers, geraffineerde suiker en tarwe. Ik zag er o.a. amandelspijs met ahornsiroop, maar omdat ik dan ook iets met de spijs wilde maken en ik daar geen tijd meer voor had blijft die nog even op mijn lijstje staan. 
Natuurlijk dacht ik toen ik me opgaf voor de foodblogswap dat ik best al aan het begin van de maand iets kon maken ipv op het laatste nippertje. Dat bleek er toch even niet in te zitten en dus ging ik pas na de kerst verzinnen wat ik van het blog van Koekies!enzo zou maken. Een van de voorwaarden was dat ik de ingrediënten in huis moest hebben om zo nog op tijd te zijn een foto bij daglicht te maken. Dat bracht mij bij de courgettebrownie. Ik vind het altijd leuk om taart met groenten te bakken, dus ik paste de ingrediëntenlijst een klein beetje aan naar wat ik in huis had en ging aan de slag. De brownie was keurig na 25 minuten gaar en was inderdaad smeuig. De dag erna was hij wat steviger en vond ik hem lekkerder. Deze brownie was voor mijn smaak eigenlijk iets te weeïg, maar het was een leuk experiment. Laat mijn ervaring je vooral niet tegenhouden een kijkje op Koekies!enzo te nemen, want vooral als je op zoek bent naar glutenvrije recepten zul je er zeker in slagen iets lekkers uit te zoeken.

brownie met courgette

  Smeuïge brownie met courgette


  Ingrediënten

  • 125 gram speltmeel
  • 50 gram cacao
  • 1,5 theelepel baking soda
  • 2 eieren
  • 1 eetlepel vanille extract
  • 50 gram palmsuiker
  • twee eetlepels agave siroop
  • 4 eetlepels ongezoete appelmoes
  • 300 gram fijn geraspte courgette (ongeveer 1 middelgrote)
  • 150 gram pure chocolade in kleine blokjes
  • snuf zout

  Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een brownie vorm met bakpapier.
  Mix de eieren met het vanille extract, de palmsuiker, de agavesiroop en de appelstroop. 
  Meng het speltmeel met de cacao, baking soda en het zout. Doe dit mengsel bij de ingrediënten in de andere kom en mix kort door. Roer er daarna de courgette en 2/3 van de chocolade door. Doe het beslag in de vorm en verdeel de overgebleven stukjes chocolade over het beslag. Bak de brownie 30 minuten.

  Geen opmerkingen:

  Een reactie posten

  Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...