Duizenden1dag: Gegrilde kipvleugeltjes

dinsdag 29 december 2015

Gegrilde kipvleugeltjes

Oud en nieuw wordt vaak gevierd met veel kleine hapjes of een buffet. In de vriendenkring waarmee wij al jaren de jaarwisseling doorbrengen is het de gewoonte dat iedereen iets te eten en bubbels meeneemt. De kaasflapjes zijn inmiddels mijn vaste taak geworden en die eten we rond een uur of half 2 bij de champagne. Dit jaar komt er o.a. pulled pork uit de green egg op tafel met een broodje en koolsalade. Daarnaast wordt de tafel gevuld met diverse smeersels, kaas, worst, brood en hapjes.
Deze kipvleugeltjes zijn prima geschikt voor zo'n gelegenheid. Je kunt ze voor grotere gezelschappen maken, maar zijn ook lekker als je thuis op de bank zit en niks hoeft. Ik vind ze onder de grill vandaan het lekkerst want dan wordt het velletje lekker knapperig, maar in grotere hoeveelheden kun je ze beter in een grote braadslede in de oven doen. Ze moeten tenslotte ook goed gaar worden en als je een paar lagen op elkaar hebt liggen lukt dat niet goed onder de grill.

Gegrilde kipvleugeltjes

Gegrilde kipvleugeltjes 


Ingrediënten

  • 1 kilo kipvleugeltjes (ong 12 stuks)
  • 1/2 theelepel witte peper
  • !/2 theelepel zwarte peper
  • 1/2 theelepel gerookt paprikapoeder
  • 1 theelepel selderijzout
  • 1 eetlepel mosterd
  • 50 ml olie

Verwarm de grill op de hoogste stand. Roer olie, mosterd, peper, paprikapoeder en selderijzout goed door elkaar en wrijf de kipvleugels er mee in. Je kunt de marinade en de kip in een diepvrieszak doen en daar even goed mee schudden. 
Spreid de vleugeltjes dan uit over een rooster en doe ze in de oven. Het handigst is als je er een bakplaat onder schuift die bedekt is met bakpapier of aluminiumfolie zodat het vet opgevangen wordt. Ze zijn bij mij meestal na zo'n 25 minuten klaar, maar iedere oven/grill is anders dus check af en toe tot ze gaar en knapperig zijn.
Je kunt ze ook gewoon in een braadslede kiepen en in de oven op 200 graden zetten.

Ik gebruik ook wel de heteluchtstand van mijn oven in combinatie met de grill. Dan gaat het allemaal iets sneller.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...