Duizenden1dag: Goede voornemens: gezond sap uit de slowjuicer

zaterdag 9 januari 2016

Goede voornemens: gezond sap uit de slowjuicer

Veel mensen willen het nieuwe jaar beginnen met wat gezonder leven. Ik heb dat voornemen regelmatig en het lukt met wisselend succes. Vanaf afgelopen september sport ik weer minstens 2 keer per week en verder eet ik niet perse ongezond, maar wel te veel en te vaak.
Sinds ik mijn slowjuicer heb ik mijn groenten/ en fruitinname wel flink vergroot. Meestal maak ik sap van groenten en fruit in die ik in huis heb en gebruik ik geen speciaal recept. Toch zitten er vaak heel lekkere sapjes tussen en mijn goede voornemen is dus om eens wat vaker bij te houden wat ik in de juicer stop en de recepten op Duizenden1dag te plaatsen.

Als ik sap maak doe ik dat meestal gelijk voor een hele week. Ik giet het sap in  glazen flesjes en vries ze in. Zo kan ik ze ook makkelijk meenemen en blijven ze onderweg lekker koud.
Vandaag krijg je gelijk een lekker sapje voor je neus. Ik vind alleen maar groente vaak net wat te veel van het goede en meestal gaat er dus nog een klein beetje fruit doorheen. In dit geval een stuk meloen.

Ik vind sap uit de slowjuicer trouwens het lekkerst met een rietje. Ligt dat aan mij of vinden de sapdrinkers onder jullie dat ook het lekkerst?Sap


Ingrediƫnten voor 3 longdrink glazen

  • 3 rode puntpaprika's
  • 1 grote pastinaak of 2 kleintjes
  • 2 (paarse) wortelen
  • 1/2 kleine meloen

Maak de groenten en het fruit schoon en snijd ze in stukken. Doe alles door de slowjuicer en maak er zo een sapje van.

Je kunt dit sap 48 uur bewaren in de koelkast (wel even omschudden voor het drinken), maar je kunt het ook prima invriezen. Als je dan een flesje of potje mee naar je werk of school neemt kun je het drinken zodra het ontdooid is. Blijft het gelijk lekker koud. Want hoewel ik fan ben van sapjes moeten ze wel koud zijn (en met een rietje en zonder flubbers)

1 opmerking:

  1. Zonder flubbers ... vinnik ook! Jakkiebah, als er een halve visvijver in je mond terecht komt ;-)

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...