Duizenden1dag: 10 brunchgerechten met ei

dinsdag 15 maart 2016

10 brunchgerechten met ei

Maarten is dit jaar met Pasen jarig. Traditiegetrouw organiseren we met zijn verjaardag een brunch voor de familie en deze keer wordt dat dus een paasbrunch. Ik vind het natuurlijk het leukst om ieder jaar weer andere gerechten op tafel te zetten. Omdat ik wel wat inspiratie kon gebruiken plaatste ik een oproepje voor brunchgerechten met ei (het is tenslotte Pasen) in een facebookgroep voor foodbloggers. Ik kreeg vervolgens zo veel reacties dat ik besloten heb er 3 posts aan te wijden.
Komende week post ik 5 verschillende gevulde eieren en komen er 5 soorten mini quiches online.
En vandaag neem ik jullie mee voor een eierbrunch tour langs de diverse foodbloggers.

brunchgerechten met ei van diverse foodbloggers

10 brunchgerechten met ei


Bacon-ei broodjes


We beginnen met de bacon-ei broodjes van Season with love. Ze zijn koud ook lekker en dus handig van te voren te maken.

bacon-ei broodjes

Marokkaans roerei


Safrana Argana serveert een Marokkaans roerei dat uitstekend smaakt met warm geroosterd brood.


Marokkaans roerei


Oeufs en cocotte


Bij Een lepeltje lekkers krijg je oeufs en cocotte. Die zien er super schattig uit en zijn erg lekker met zalmsoldaatjes.


oeufs en cocotte

Egyptische Shakshouka



De Egyptische Shakshouka van Waymadi eet je in Arabische landen als ontbijt. Bij Waymadi krijg je platbrood als bestek eet je het zo met de hand uit de pan. Maar het kan natuurlijk ook gewoon met een lepel.


Egyptische shakshouka

Mosterd-eitjes


Cécile van De smaak van Cécile zet deze mosterd-eitjes op tafel. Lekker met tuinkers, dat mij altijd aan pasen doet denken. Ik weet ook niet waarom.

mosterd eitjes

Peyinirli omlet


Mijn mixed kitchen levert deze peynirli omlet, een Turkse omelet met Turkse witte kaas en groene kruiden. Door die kruiden ziet dit gerecht er prachtig uit.

Peynirli omlet

In sojasaus gemarineerde eieren


Christine van Oesters en uien laat ons deze in sojasaus gemarineerde eieren proeven. Extra lekker met een likje chilisaus.

in sojasaus gemarineerde eieren


Mexican egg cups


Het wordt misschien al wat overdadig, maar we stoppen toch ook even bij Keukenatelier voor deze prachtige Mexican egg cups

Mexican egg cups


Chinees roerei met tomaat


Roerei doet het altijd goed bij ontbijt of brunch en deze Chinese versie met tomaat is daar geen uitzondering op. Je vindt het recept op aziatische-ingredienten.nl waar je overigens een schat aan informatie over producten uit de toko vindt.


Chinees roerei met tomaat

Gepocheerde eieren in rode wijnsaus



Om het af te maken proeven we ook nog even deze gepocheerde eieren in rode wijnsaus van Gereon's keuken thuis

Gepocheerde eieren in rode wijnsaus

Nu eerst maar even een paar dagen uitbuiken en dan gaan we door met deel 2 miniquiches en deel 3 gevulde eieren.


2 opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...