Duizenden1dag: 5 keer miniquiches

zondag 20 maart 2016

5 keer miniquiches

Deel 2 van de gerechten met ei voor de paasbrunch (klik voor deel 1; klik voor deel 3). Ik vind het fijn om niet zo veel op het laatst te hoeven doen. Het is al druk genoeg op een dag dat je eters krijgt. Daarom koos ik voor de toevoeging van deze mini hartige taartjes voor de brunch. Je kunt ze prima een dag van te voren te maken (of zelfs nog langer van te voren als je ze invriest). Op de dag zelf hoef je ze dan alleen maar even op te warmen (of je eet ze koud, want dat is meestal ook lekker). Ze hoeven niet knetterheet. Vaak zijn ze lauw het lekkerst.


Ik gebruik hier de termen quiche en hartige taart door elkaar. Volgens mij is een quiche met zanddeeg gemaakt en kun je voor hartige taart diverse deegsoorten gebruiken. Ook zou een quiche altijd een open bovenkant hebben en kun je een hartige taart ook afdekken met deeg. Ik weet er het fijne niet van en gebruik dus beide termen. Ook omdat de bloggers van de recepten dat zelf ook gedaan hebben.

Bij een hartige taart met een vrij natte vulling kun je wat paneermeel over de bodem strooien voor je de vulling toevoegt. Het paneermeel kan dan wat overtollig vocht opvangen. Bij bladerdeeg prik ik altijd de bodem voor het vullen even in met een vork zodat de bodem beter gaart.

Miniquiches met gamba


Deze miniquiches met gamba maakte ik met kerst als voorafje, maar ze passen ook uitstekend bij de paasbrunch. Er zit o.a. puntpaprika en gamba in en ze zijn niet zo zwaar door de toevoeging van yoghurt.


Miniquiches met kip en feta


Deze miniquiches van  Ellouisa Cooking lijken me zo lekker dat ik ze misschien zelf ook wel serveer bij de paasbrunch. Ik ben namelijk gek op kip en feta. Dan zou ik wel de kipfilet vervangen door kippendij, want die blijft zo lekker sappig.


Gezondere miniquiches 

Zijn de gerechten bij de paasbrunch jou al snel te machtig, dan moet je deze miniquiches van My Food Blog eens proberen. Minder zwaar door de vervanging van slagroom door melk en geen bladerdeegbodem, dus veel minder vet.


Snelle miniquiches van krokante broodbakjes


Deze snelle mini-quiche van krokante broodbakjes van Es' Factory hebben een originele bodem, nl brood. Gevuld met ham en kaas en die combinatie is natuurlijk altijd goed. Let op dat ze niet te hard gaan (zowel met bakken als met eten :-) )Mini geitenkaas quiches


De quiches van Lush Life bevatten pecannoten, geitenkaas, vijgen en honing. Kortom; als je deze quiches presenteert kom je met iets bijzonders voor de dag.En dan als bonus nog een 6e tip:

Mini qehakt-courgette quiches


Deze hartige taart met gehakt en courgette van mijn eigen blog is altijd een groot succes. Je hebt iets meer bladerdeeg nodig als je er mini taartjes van wilt maken, maar verder kun je hetzelfde recept gebruiken. Neem alleen kleine vormpjes (of gebruik een muffinvorm).


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...