Duizenden1dag: Foodblogswap: zalmrolletjes

donderdag 31 maart 2016

Foodblogswap: zalmrolletjes

De zalmrolletjes die ik uitkoos voor de foodblogswap van maart konden mooi op tafel tijdens de paasbrunch ter ere van de verjaardag van Maarten. 
Ik mocht deze maand kiezen van het blog Foodless van Carlijn. Carlijn heeft 2 voedselintoleranties en ging daardoor op zoek naar glutenvrije en lactosevrije recepten om toch lekker te kunnen blijven eten. Dat is haar goed gelukt en naast recepten vind je op haar blog bijv. ook tips voor glutenvrij buiten de deur eten.
Ik maakte de zalmrolletjes met de ingrediƫnten die ik al in huis had en deze versie is niet lactosevrij. Ze waren wel lekker. Het was jammer dat de zalm die ik had in wat onhandige plakjes verdeeld was. Ik kreeg het roommengsel niet zo goed uitgesmeerd en daardoor zat er vrij veel roomkaas in het midden. Prima om met een broodje of toastje te eten, maar als je ze zonder iets erbij wilt eten adviseer ik je om vierkantige plakken zalm te nemen en de rolletjes op te rollen met uitgesmeerde roomkaas. De verdeling zalm en roomkaas is dan beter.Zalmrolletjes


Ingrediƫnten

  • 50 gram mascarpone (op kamertemperatuur)
  • 100 gram roomkaas (op kamertemperatuur)
  • 200 gram gerookte zalm (in plakjes)
  • peper
  • 2 eetlepels verse platte peterselie (fijngesneden)
  • plastic folie

Meng de mascarpone met de roomkaas en breng op smaak met peper en peterselie. Verdeel de zalm over het plasticfolie en verdeel het roomkaas mengsel erover. Je kunt het als een worstje in het midden leggen of uitsmeren over de zalm. Rol de zalm met de roomkaas met behulp van het plasticfolie op tot een rol en draai de zijkanten van het folie rond. Zo heb je een verpakte zalmworst. Leg de rol in de koelkast tot het geheel goed stevig is en snijd de rol dan in plakjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...