Duizenden1dag: Culiperslunch 2016

woensdag 27 april 2016

Culiperslunch 2016

Vorige week was ik bij de Culiperslunch, een bijeenkomst voor Culinair journalisten, bloggers en andersoortige influencers. Tijdens dit evenement presenteren producenten zich op uiteenlopende manieren aan het schrijvend publiek. Er wordt volop gekookt en geproefd; uitgeverijen showen de nieuw uitgegeven kookboeken en je maakt kennis met diverse merken op culinair gebied. Daarnaast is het ook nog eens goed georganiseerd en erg gezellig.


Agroposta


Bij binnenkomst proefde ik de limonadesiroop van Agroposta. Alleen voor de verpakking zou je deze siroop al kopen en het is ook nog eens heel erg lekker. Ik proefde de salie en die vond ik lekker fris. Het fijne van deze siroop is dat er alleen natuurlijke ingrediƫnten inzitten en dat het niet zo zoet is.
Binnenkort komen er een nieuwe smaak (munt) op de markt en ready to go flesjes in diverse smaken.


Pro Ecuador


Pro Ecuador promoot de Ecuadoraanse gastronomie en dat lukte ze uitstekend met de gerechten die ze presenteerden.

Hart van palm met salsa verde, macadamia noten en pure zongedroogde tomaten.


        Garnalenrol in avocado met frisse salade, dille, selderij, komkommer, bruine boter, mayonaise en gepofte quinoa.     

               Bakbanaan met groene bonen, koude soep met groene bonen, zure room, groene druiven, munt en bakbanaan chips.

Instock


Instock laat met het kookboek Instock Cooking zien hoe je voedselverspilling tegen kunt gaan.
Door gebruik te maken van conserveringstechnieken als inmaken in zoetzuur, inmaken in zoet, fermenteren, drogen, invriezen, pekelen, konfijten en roken kun je voorkomen dat je eten weg moet gooien. En het is nog leuk ook! En lekker!


Sushi daily


Bij de AH bij mij in de buurt wordt sinds een tijd verse sushi gemaakt en verkocht vanuit een kiosk. Ik ben nog nooit in de verleiding geweest sushi in de supermarkt te kopen, maar door Sushi Daily werd ik aangenaam verrast. Binnenkort misschien toch de supermarktdeur uit met een portie sushi....


ZTRDG


ZTRDG was al een online magazine over echt eten en koken met het seizoen, maar sinds een tijdje kun je ook online verse produkten bestellen. Mijn bestelling is nog onderweg, dus over deze bezorgdienst hoor je over een paar weken meer.


                          

Mijnlijfolie

Deze blikjes olijfolie vielen me gelijk op omdat ik ze er zo mooi uit vond zien. Ook het verhaal erachter vind ik mooi. De olie is gemaakt van 1 olijfsoort, waardoor je kunt ontdekken welke olijfolie je lekker vindt en dan kun je dus op zoek naar olie van die specifieke olijfsoort. Handig op vakantie, want ik vind het altijd leuk om olijfolie mee te nemen, maar vind de keuze altijd lastig. Drie chefs bevelen op de verpakking de 3 verschillende soorten lijfolie aan: Edwin Vinke staat op de verpakking van de olie met hojiblanca, Dick Middelweerd op die met Arbequina en Erik van Loo op die met Picual.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...