Duizenden1dag: Tosti van Turks brood met buffelmozzarella

vrijdag 8 april 2016

Tosti van Turks brood met buffelmozzarella

Met de paar tomaatjes van Looye uit de foodybox die ik nog had liggen maakte ik deze overheerlijke tosti. Dit was typisch weer zo'n restjeslunch die heel goed uitpakte. Ik had nog een plantje basilicum staan, de tomaatjes , een bol mozzarella en pesto heb ik altijd wel in huis.,De combinatie is natuurlijk ook wel erg klassiek en het moest wel gek lopen wilde deze tosti niet lekker zijn. Maar als we tijdens het eten minstens 3 keer tegen elkaar zeggen hoe lekker we zitten te eten, dan kun je ervan uitgaan dat je dit zelf ook gewoon moet maken. Ik kan het niet vaak genoeg zeggen: zorg wel dat je goede ingrediƫnten hebt, want met plastic mozzarella en smakeloze tomaten kan het natuurlijk nooit iets worden.



Tosti van Turks brood met buffelmozzarella


Ingrediƫnten voor 2 personen

  • 2 stukken Turks brood
  • 1 bol buffelmozzarella
  • ongeveer 5 kleine tomaatjes
  • paar blaadjes basilicum
  • versgemalen peper
  • 3 eetlepels pesto (naar smaak)

Snijd het brood open en besmeer een helft met pesto. Snijd de mozzarella in schijven en beleg de pesto helft ermee. Scheur de blaadjes basilicum in stukjes en verdeel ze over de mozzarella. Snijd de tomaten in plakjes en leg ze er bovenop. Bestrooi met wat peper en klap de stukken brood dicht. Bak ze in een tosti-ijzer. 


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...