Duizenden1dag: Hattem en Zwolle

donderdag 9 juni 2016

Hattem en Zwolle

Als uitsmijter van de maand mei met alle weekendjes weg zat ik in een huisje in Hattem (ook weer airbnb) met mijn moeder en zus. Dit was een verlaat verjaardagskado voor mijn moeder. We zaten er heerlijk op het terras met een vriendin van mijn moeder die in Zwolle woont, aten barbecue met karbonade, hamburger en garnalen, bezochten de kringloop in Zwolle, het bakkerijmuseum in Hattem, gingen naar museum de Fundatie en tenslotte naar "Pret in het Park" om zondag aan het eind van de middag weer naar huis te rijden. En ondanks de voorspelde regen hielden we het ook dit weekend weer droog.

Kringloopwinkel Deksels


In de kringloopwinkel van Zwolle zit Deksels, waar je in kringloopinterieur iets kunt eten of drinken. Je zit er heel gezellig, de bediening was uitermate vriendelijk en ik verwacht dat het eten er goed is. Het dekseltje dat we bestelden om in elk geval iets geproefd te hebben was in elk geval helemaal in orde. Een dekseltje is een soort cake met een bovenlaag van bruine suiker en kokos. De thee werd geserveerd met losse thee en is te krijgen in minder gebruikelijk smaken als Sencha op of Everything zen en de koffie was warm en prima van smaak.


't Zilveren schaap


Door naar Hattem waar we lunchten bij 't Zilveren schaap. We hadden allemaal een prima broodje en gingen tevreden de deur weer uit.

Drank/ en spijslokaal ´t Zilveren schaap
Markt 10
8051 EZ Hattem
038/8519463Broodje gerookte biefstuk

Focaccia tostada

Walnotenbrood met geitenkaas en pesto uit de oven

Chapas


Aan het eind van de dag aten we chapas bij een chinees restaurant in de buurt, maar dat was geen aanrader. De loempiaatjes waren overgoten met chilisaus en dus zacht, het vlees was niet slecht, maar onder alles lag hetzelfde groentenmengsel en de gestoomde coquilles waren zo vies dat we ze niet opgegeten hebben. Af en toe zat er iets bij wat wel smaakte, maar hier komen we niet meer terug. Jammer, maar gelukkig was het wel gezellig.
De Fundatie

De volgende dag bezochten we museum de Fundatie in Zwolle (met dat mooie dak en de lelijke duif) voor de expositie van Rob Scholten. Best grappig.


          


Stadscafé Blij

We lunchten met boterhammen met kroket bij Stadscaf√© Blij op het terras. Wat een leuke zaak is dat. Eten dik in orde, gezellige bediening en ik zou ook met plezier binnen gezeten hebben. Het brood was bijzonder goed, de kroketten perfect gebakken en ik zag tosti´s voorbijkomen waar ik met plezier voor terug zou komen. Om nog maar niet te spreken van de schuimbollen die binnen in de gebaksvitrine lagen.

Stadscafé Blij
Grote Markt 13a
8011LW Zwolle
Tel: 038-4216318Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...