Duizenden1dag: Lekkere weekenden in mei; theater in het bos en een helikoptervlucht

zaterdag 4 juni 2016

Lekkere weekenden in mei; theater in het bos en een helikoptervlucht

Ik had lekker veel vrije dagen afgelopen maand en daar heb ik dan ook volop van geprofiteerd.
Voor de eerste keer in ik weet niet hoeveel jaar (20 ofzo) gingen we niet kamperen met hemelvaart en alsof de duvel ermee speelde was het prachtig mooi weer. Dat is thuis natuurlijk ook lekker, dus ik heb veel met een boekje op het balkon gezeten en er een relaxed weekend van gemaakt. Mijn moeder kwam een dagje langs, we speelden Kolonisten van Catan met vrienden en we zaten 2 ochtenden een paar uur bij een strandtent in IJmuiden. Op en top genieten.

Hemelvaartweekend


Vooraanzicht van Paviljoen Zeezicht in IJmuiden

Paal met vlaggetjes met daarachter het strand en in de verte de zee

Dag 1 lunchten we bij Paviljoen Zeezicht in IJmuiden. Dat vind ik zo'n fijne plek. Het is er nooit echt druk en bediening en eten zijn prima in orde.

Broodje met mozzarella, tomaat en pesto

Tosti van Turks brood met chorizo en kaas

De volgende dag schoven we voor de lunch aan bij Zilt aan Zee, ook in IJmuiden. Dat was ook goed, al vond ik mijn broodje hete kip niet heel bijzonder van smaak.

broodje hete kip en een broodje carpaccio

Na een lunch op het strand van IJmuiden maakte ik 's avonds deze notenburgertjes met een fantastisch sausje. De burgers waren een beetje droog, dus daar ga ik nog even aan sleutelen.

broodje met notenburgers

Pinksterweekend


Het pinksterweekend brachten we door in Putten. Ik had een airbnb huisje gehuurd op een halfuurtje rijden van het werk van Maarten, zodat hij de eerste 3 dagen na het werk kon komen en overdag ging ik lekker alleen op pad. Donderdag aten we kotelet bonne femme in de tuin (wat een heerlijke luxe en wat een slechte foto).

Kotelet bonne femme
Kotelet bonne femme


Vrijdag aten we bij Fat Alice; een Cajun & Grill steakhouse waar we goed gegeten hebben. Het dessert (Hazelnotenmousse met pecan karamel roomijs, karamelsaus en geslagen room) deelden we samen omdat eigenlijk wel genoeg gegeten hadden, maar het ijs was zeker de moeite waard. Maarten bestelde vooraf garlic bread original met knoflook, olijven, rode ui en kruidenboter. De sneden brood waren Iets te dik gesneden om ze makkelijk te kunnen eten, maar erg goed van smaak. Lekker knoflokerig ook. Ik at prima spareribs met krokante aardappeltjes. Daar werd spinazie met iets kaasachtigs erdoorheen bij geserveerd. Maarten vroeg aan de serveerster wat erdoor zat. Eerst zei ze dat het geheim was, maar later kwam ze vertellen dat de kok had gezegd dat je om het thuis te maken het best kant en klare gratin door de spinazie kon doen. Huh???
De Dixie cajun creole (zacht gekruide runderhaaspuntjes, van de grill en geserveerd op de hete plaat, met paprika, ui, champignons, courgette en oosterse cajun creoolsaus) die Maarten bestelde kon hij door de hoeveelheid bijna niet op, maar hij heeft wel zitten smullen.


Muiurschildering van een trompettist op de muur bij Fat alice

Knoflookbrood met tomaat, knoflook, olijven en kruidenboter
garlic bread original

Spareribs met cajun aardappels
Spareribs


Dixie cajun creole
 Dixie cajun creole

IJs met romige mousse en noten
White nights

Fat Alice

Dorpsstraat 47
3881 BA Putten
Tel: 0341 352646

Helikoptervlucht


Zaterdag ging ik naar de open dag van kasteel De Vanenburg. Daar kon je voor €19,50 in een helikopter mee vliegen.Laat dat nou al een paar jaar op mijn "bucketlist" staan.
Het leek me zo fantastisch om onder draaiende wieken door te lopen en dan met een koptelefoon op de wereld steeds kleiner te zien worden. Ik had me er op voorbereid dat het misschien te druk zou zijn om mee te kunnen, maar het was geen enkel probleem. Om half 2 zou ik de lucht in gaan. Dat betekende 1,5 uur rondslenteren en daarna nog even wachten omdat er getankt moest worden, maar daarna ging ik dan ook. Fantastisch!!! Het was maar 6 minuten, maar nu weet ik hoe het voelt om in een helikopter te vliegen. Maarten was (terecht) stinkend jaloers. Hij moest die dag werken en kon dus niet mee.
Helikopter met bemanning

Achterkant van de piloot met zicht op landerijen door het raam van de helikopter

Waarom kan ik toch niet onthouden dat ik mijn telefoon moet kantelen als ik een filmpje maak?

Net opgestegen


Tijdens de rondvlucht vlogen we langs een regenbui


En toen ging het volgende groepje alweer de lucht in


Vuurol, pizza en ijs in het bos


Zondag gingen we naar Vuurol, een theaterfestival in het bos bij Lage Vuursche. Tijdens een wandelingen kon je diverse vormen van kunst en theater beleven. Het blijft toch altijd bijzonder om theater in bos te zien. We waren niet zo heel erg onder de indruk van de voorstellingen, maar het sfeertje was leuk en tegen de verwachting in bleef het zo goed als droog. Prima dus.

5 vrouwen in het bos die een theatervoorstelling spelen tijdens Vuurol

Midden in het bos stonden ineens diverse kraampjes met o.a. koffie, bier, tosti's en ijs. Dat ijs moest ik proeven. We bestelden limoncello-ijs en chocolade-champagne ijs en daar kregen we geen spijt van. Het limoncello-ijs was lekker fris en het chocolade-ijs smaakte niet te overheersend naar chocolade. Precies goed eigenlijk.

Een bakje met limoncello- en chocolade-champagne ijs

Aan het eind van de dag aten we nog een pizza in Putten.Dit was niet de beste pizza ever, maar na een lange drukke dag vonden we het wel best.

Een bord met daarop een halve zalmpizza en een halve tonijnpizza

Hiermee was de maand nog maar net begonnen, want ik had nog 2 weekendjes weg te gaan in mei.
Een weekendje kamperen met vrienden in Baarn (waarbij we weer op houtvuur kookten) en een weekendje in een huisje in Hattem met moeder en zus. We bezochten daar o.a. het bakkerijmuseum. Verslagen hiervan volgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...