Duizenden1dag: De terugreis door Tsjechie en Duitsland

vrijdag 29 juli 2016

De terugreis door Tsjechie en Duitsland

Vanaf onze laatste camping in Slowakije was het zo'n 1400 km rijden naar Haarlem. We reden in 2 dagen terug naar huis en overnachtten in een hotel in Duitsland. Het plan was om gewoon te gaan rijden en stoppen als we geen zin meer hadden.
We kwamen nogal langzaam op gang. Al na een half uur kregen we een lekke band. Er zaten 2 flinke deuken in de velg. Niet zo gek want we hadden nogal wat kuilenwegen gereden in de dagen ervoor. Gelukkig hadden we een goede reserveband en konden we weer een half uur later gewoon verder. We stopten nog een keer voor een grote dumpshop, die iets minder interessant was dan in onze verwachting. We hadden die van vorig jaar nog iets te goed in ons hoofd, denk ik.

Sun food bistro


Tegen lunchtijd waren we al wel in Tsjechië beland, maar we waren nog niet echt opgeschoten. Omdat we ook nog even boodschappen wilden doen in een grote supermarkt besloten we daar dan maar gelijk broodjes te kopen ipv in een dorpje uit eten te gaan. Bij de ingang van de enorme Tesco bij Brno roken we al lekkere luchten. Die bleken bij Sun food bistro, een soort Oosterse snackbar, vandaan te komen. We besloten de broodjes te laten zitten en hier even aan te schuiven voor de lunch. We deden eindeloos over de bestelling, want het personeel sprak geen woord Engels en wij geen Tsjechisch, maar uiteindelijk kregen we deze keer precies wat we wilden. Eigenaardige loempia's met een jasje waarvan ik geen idee heb waar het van gemaakt is; iets panko-achtigs ofzo. Wel lekker, maar even wennen. Maarten had mie met garnalen en ik een heerlijk bord gebakken rijst. Met een volle buik en ongeveer € 6,00 lichter vervolgden we onze reis richting Duitsland.

Sun food bistro
Dornych 404/4, Trnitá, Brno střed

Augustusberg hotel en restaurant


We overnachtten in Duitsland in Hotel Augustusberg in Bad Gottleuba en omdat we daar pas vrij laat waren aten we er ook maar gelijk. Het hoofdgerecht was uitstekend. Het dessert bedroevend en het ontbijt de volgende ochtend echt een feestje. Prachtig uitzicht en een heerlijk buffet met verse produkten.

Varkensschenkel met biersaus, kool en knoedels
Augustusberg hotel & restaurant
Augustusberg 15
01816 Bad Gottleuba


Restaurant Der Mönchshof


Op onze laatste reisdag ging alles als een tierelier. We stopten voor de lunch bij restaurant Der Mönchshof in Soest voor een schnitzel met frites en en die was uitstekend. Ok, de plas mayonaise op de groenten had voor ons niet gehoeven, maar de groenten waren beetgaar, de frites knapperig en de schnitzel lekker. En na een uurtje zaten we weer in de auto voor het laatste rukje.


Restaurant Der Mönchshof 
Brüderstraße 47 
59494 Soest 
(02921) 13883

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...