Duizenden1dag: Eten en drinken in Boedapest

dinsdag 19 juli 2016

Eten en drinken in Boedapest

Ruszwurm


Na de eerste camping in Slowakije gingen we 2 dagen naar Boedapest. We stonden op een vergane glorie camping, maar met een perfecte verbinding naar het centrum en naast een zwembad. We hebben het er dik naar ons zin gehad. Boedapest bestaat uit 2 delen: Boeda en Pest. We begonnen in Boeda op de burchtheuvel. Hierover lees je binnenkort meer op de reisverslagenpagina. Vlakbij de Mattthiaskerk is daar al bijna 200 jaar koffiehuis Ruszwurm gevestigd. Ze hebben een klein terrasje en binnen waan je je in lang vervlogen tijden. Een oude kersenhouten toonbank met daarin een ruime sortering gebak uitgestald. Wij kozen een van de specialiteiten: de Ruszwurm cream cake, bestaande uit bladerdeeg met een luchtige vanilleroomvulling en bestoven met poedersuiker. Eigenlijk een soort lichtere tompouce, maar dan lekker. Erbij dronken we een uitstekend Iced coffee en een erg zure lemonade. Nadat we hem verdund hadden met een beetje water werd hij lekkerder. Maar wel een erg leuk adres als je zin hebt in koffie met gebak.

Ruszwurm Cukrászda  
1014 Bp, Szentháromság utca 7
Boedapest

Jack's burger


Na de burchtheuvel was het al aan de late kant om te lunchen en we hadden inmiddels stevige trek. We hadden bovenop de berg een Jamie's Italian gezien en in iedere plaats waar we er een zien komt het er niet van om er te eten. Ook deze keer weer. We hadden geen zin om weer helemaal de heuvel op te lopen in de hitte en gingen dan ook naar Pest om te eten. Ik had op een blog gezien dat iemand een heerlijke hamburger gegeten had bij Jack's burger Maarten werd blij bij de gedachte aan een burger en ik wilde een rozenijsje daar in de buurt, dus daar gingen we in 1 streep naar de straat waar deze 2 zaken zitten. Met het veel te dure kabelbaantje de berg af, daarna met de bus de rivier over en na nog 10 minuten lopen waren we er. Eenmaal binnen leek het toch wel erg op een fastfood restaurant, maar we hadden trek en er moest gewoon gegeten worden op dat moment. De burger was best aardig en de patat was gewoon goed, maar ik zou er niet nog een keer naartoe gaan.


Jack's burger
Budapest, Hercegprímás u. 4, 1051 HongarijeGerlóczy


Op dag 2 wilden we vroeg in het centrum zijn en ontbeten we bij Gerlóczy . Je kunt er slapen en ze zijn de hele dag en avond geopend voor ontbijt, lunch en diner. De sfeer is ontspannen, de menukaart in de vorm van een krant en de bediening uitstekend. Oh ja,de wifi is er razendsnel, ook niet onbelangrijk op vakantie.
We bestelden een omelet met kaas en een omelet met garnalen, bosui en koriander. De koriander waren ze vergeten, maar de omeletten waren verder prima in orde. Het verse stokbrood werd op een prikker geserveerd. De warme chocolademelk die ik kreeg was gemaakt met echte chocolade en omdat Maarten na het eten zei dat de croissants hier zo lekker zouden moeten zijn hebben we er daar ook nog maar 1 van besteld. 
Gerlóczy Café& Rooms de Lux
1052 Budapest, V. Gerlóczy u. 1.


Tom Yum Thai Restaurant


In restaurant Tom Yum Thai belandden we voordat we naar een rondleiding in het operagebouw gingen (zit in dezelfde straat). We hadden niet zoveel tijd om te eten en we kregen direct trek in Pad Thai toen we hierlangs liepen. De pad thai is in diverse variaties te bestellen en wij namen die met zeevruchten. De mosselen waren heel groot en hadden voor mij niet gehoeven, maar de garnalen waren lekker mals. Het eten werd snel geserveerd, was knettervers en meer dan genoeg. Er moet even een vierkante foto bij van de pad thai em de limonade, want de foto's met mijn fototoestel waren veel minder mooi. Ik had het servies wel mee naar huis willen nemen trouwens.


TOM YUM THAI 
1061 Budapest, Andrássy út. 2

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...