Duizenden1dag: Eten en drinken in Krakau (Polen)

vrijdag 15 juli 2016

Eten en drinken in Krakau (Polen)

We zijn inmiddels alweer een week terug van vakantie, maar het is hier akelig stil gebleven. Mijn computer bleek bij terugkomst gecrasht en het was nogal een toer om alles overgezet te krijgen naar een nieuwe computer. Maar nu ben ik weer zo op orde dat er eindelijk weer geblogd kan worden.Kleine domper op deze feestvreugde is wel dat er een sdkaartje kwijt is waar heel veel foto's op staan. Ik begin bijna te denken dat die uit het vakje van mijn rugzak gevallen is ofzo, want ik heb nu alles wel zo'n beetje doorzocht. Bummer, want niet alleen mis ik nu veel foto´s, maar ik maak ook altijd foto´s van de namen van restaurants, interieur enz!! Gelukkig heb ik ook veel foto´s met mijn telefoon gemaakt, maar de kwaliteit is daar wel een stuk minder van.
Zoals jullie van mij gewend zijn na een vakantie, ga ik jullie eerst alles opdringen wat we gegeten en gedronken hebben. Onze reis begon in Krakau. We stonden op een camping vanwaar we met de bus en de tram in ongeveer een half uurtje in het centrum van Krakau konden zijn. Prima te doen dus. Het centrum van Krakau bestaat uit een prachtig groot plein met een relaxte sfeer. We hebben er een hele middag rondgehangen. Uiteraard had ik thuis al adresjes verzameld en bij de eerste stop werden we niet teleurgesteld. 

Chocolate lounge Pijalnia Czekolady E.Wedel


Over Chocolate lounge Pijalnia Czekolady E.Wedel aan dat grote plein had ik gelezen dat ze er fantastische chocoladedrankjes hadden. Dat klopte. Op de kaart staan allerlei soorten chocolademelk, allemaal vers gemaakt met chocolade van topkwaliteit. De bonbons die we erbij bestelde waren ook uitstekend en na deze ijskoffie is Maarten direct verslaafd geraakt. Geen enkele ijskoffie erna was zo goed als deze. Bovendien heb je vanaf het terras uitstekend uitzicht op alle activiteiten op het plein.


Chocolate lounge Pijalnia Czekolady E.Wedel
Rynek Główny 46
31 - 017 Krakau

Sioux


Het eerste restauarant dat we hadden bedacht om te gaan lunchen bleek niet meer te bestaan, het tweede lag erg uit de route en uiteindelijk was het half 3 en moesten we NU eten. We doken op goed geluk een terras op aan het plein en dat bleek een prima keuze. Iets minder Pools dan we in de planning hadden, maar uitstekend eten, vriendelijke bediening en ook binnen zag het er erg gezellig uit. Het bleek een Amerikaans georiënteerd western restaurant te zijn en we hebben er heerlijk gegeten. De patat was krokant gebakken, het varkensvlees heerlijk gekruid en de burger was pittig en ontzettend mals. Er zaten lekkere gegrilde groenten bij het varkensvlees en we waren dik tevreden.

Sioux
Rynek Glowny 22,
Krakau 31-008Starka Restaurant & VodkasDag 2 waren we weer erg laat voor de lunch. We hadden het Schindlermuseum bezocht en gingen daarna naar de Joodse buurt om te eten. Het was weer rond half 3 en we hadden stevige trek. Omdat we de toeristische tentjes links wilden laten liggen liepen we nog een flinke tijd rond op zoek naar een leuk eettentje. Dat vonden we uiteindelijk in Starka, een eetcafe met een kaart vol Poolse gerechten. Maarten vond zijn maaltijd "wel aardig", maar ik heb echt heerlijk gegeten. Botermalse runderwang met aardappeldumplings in een baconsaus. Omdat dat zo lekker was wilde ik ook nog wel een dessert. We deelden de walnotentaart, maar die viel wat tegen. We vonden de taart te nattig. De smaak was wel goed, maar de structuur stond ons niet zo aan. Maar al met al ben ik erg enthousiast over deze zaak. Bij de rekening kregen we nog een cranberrywodka die verrassend lekker was.


Runderwang in baconsaus met dumplings en geglaceerde wortelen

Eendenborst gemarineerd in sinaasappel en marjoraan met een balsamico/zwartebessen saus, geroosterde aardappels en rodekool met cranberriesStarka Restaurant & Vodkas
ul. Jozefa 14
Krakow - Kazimierz

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...