Duizenden1dag: Koken op houtvuur: cheeseburger tosti uit de pie iron

maandag 25 juli 2016

Koken op houtvuur: cheeseburger tosti uit de pie iron

In de vorige post schreef ik al over camping Lazy in Slowakije. Een van de leuke dingen op die camping is dat je er bij je tent een vuurtje mag stoken en ik dus mijn pie iron weer eens kon gebruiken.
We waren van plan de dag na aankomst (zondag) te barbecueën, maar de camping ligt nogal afgelegen er bleek op het gebied van boodschappen niet zo veel keus. We kwamen net uit een gebied waar we alleen maar in enorme hypermarkten boodschappen deden, dus we waren wellicht ook wat verpest.
In de supermarkt die op zondag geopend was bleek de verse vleesafdeling dicht te zijn. De barbecue die we gepland hadden zou daardoor gaan bestaan uit een pittige hamburger. Verder was er niet veel te krijgen dat ons aanstond.
In de winkel verzon ik al dat we dan cheeseburger tosti's in de pie iron zouden maken. We hadden nog brood en een stuk van die lekkere zelfgemaakte kaas van de camping. Ik kocht er nog wat bacon bij en we waren uiteindelijk erg tevreden met onze maaltijd.Cheeseburger tosti uit de pie iron


Ingrediënten voor 2 personen

 • 2 grote boterhammen (wat dikker gesneden)
 • 2 (jalapeño) hamburgers
 • 4 plakjes bacon
 • wat plakjes kaas
 • olie om pie iron in te vetten
 • evt ketchup, knoflooksaus of barbecuesaus voor erbij

Vet de pie iron in met de olie en leg de hamburgers erin. Als de hamburgers gaar zijn leg je de bacon erop en leg je de pie iron met de baconkant naar beneden op het vuur tot de bacon uitgebakken is. Let op, want dit gaat erg snel. Leg dan aan de ene kant van de pie iron een boterham (of 1,5 als je kleine boterhammen hebt) en leg daar de hamburgers, de bacon en de kaas op. Beleg met de andere boterham en doe de pie iron dan voorzichtig dicht. Als het brood goudbruin is, is de cheeseburger tosti klaar. Je zou ook nog ui, champignons en of tomaat mee kunnen bakken. Ik denk dat je dat dan het best als eerste kunt doen en dan even uit de pie iron halen. Doe het dan gelijk met de kaas tussen het brood. 

1 opmerking:

 1. Gek op hamburgers én tosti's, dus deze ga ik zeker een proberen! Mmm!
  http://dekookfabriek.blogspot.nl/

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...