Duizenden1dag: Rozenijs in Boedapest

donderdag 21 juli 2016

Rozenijs in Boedapest

Tijdens onze 2 dagen Boedapest wilde ik in elk geval een ijsje eten bij Gelarto Rosa. Ze scheppen daar de ijsjes in de vorm van een roos. Met een spatel wordt het ijs uit de bak geschept en dan vouwen ze de plakjes ijs zo over elkaar heen. Het ziet er ontzettend leuk uit. Het enige nadeel is dat het ijs wat sneller smelt als het zo warm is als die dag. Maar dat een bolletje ijs eigenlijk iets lekkerder eet doet geen afbreuk aan de ervaring, want het ijs was echt heel lekker. Ik ben al erg kritisch als het om ijs gaat, maar wordt wel snel enthousiast van bijzondere smaken. Zo hadden ze hier ijs in de smaken olijfolie, chocoladechili, chocolade-lavendel en basilicum-lime. Die laatste heb ik genomen en smaakte heerlijk fris. Je kunt de ijssalon vinden schuin tegenover de niet te missen Sint Stefanusbasiliek.               

               


Gelarto Rosa
1051 HU-BU, Budapest, Szent István tér 3, Hungary

2 opmerkingen:

  1. Ha, leuke tip, bedankt. Houd ik zeker in mijn achterhoofd wanneer ik binnenkort Budapest terug bezoek.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Veel plezier en zo'n ijsje zou ik zeker even gaan proeven.

      Verwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...