Duizenden1dag: Foodblogswap: Broodmhancha (opgerold brood) met gehakt, paprika en geitenkaas

zondag 28 augustus 2016

Foodblogswap: Broodmhancha (opgerold brood) met gehakt, paprika en geitenkaas

De foodblogswap van augustus bracht mij bij het blog Ellouisa´s kitchen. Het leek eerst niet zo eenvoudig om een keuze te maken, want ik zag zoveel lekkers, maar het lot was mij gunstig gezind. Ik zag nl op dezelfde dag Jamie Oliver een opgerolde snack met fillodeeg maken waar ik erg enthousiast van werd. Dat gaf de doorslag. Het werd de broodmacha, een gevuld opgerold brood

Ik maakte dit brood met gehakt, paprika en geitenkaas en dat was echt heerlijk, Het brood ziet er spectaculair uit en is toch vrij eenvoudig te maken. 
Wij vonden hem warm het lekkerst, maar hij is ook erg goed op kamertemperatuur. 

broodmhancha (opgerold brood) met gehakt, paprika en geitenkaas


Broodmancha


Ingrediƫnten



Brood
  • 450 gr bloem 
  • 1 zakje gedroogde gist 
  • 1.5 tl zout 
  • 1.5 tl suiker 
  • 3 el olie 
  • 250 ml lauwwarme melk 
  • beetje lauwwarm water  

Vulling
  • 500 gram lamsgehakt
  • 150 gram geitenkaas (uit blik van Turkse winkel)
  • 1 rode puntpaprika 
  • 2 teentjes (gerookte) knoflook
  • 2 sjalotjes
  • 2 theelepels ras el hanout
  • mespunt gerookt paprikapoeder
  • Zout en peper 
  • olie om in te bakken

Extra
  • Sesamzaadjes 
  • 1 ei 
  • scheutje melk
Door de helft gesneden broodmhancha (opgerold brood) met gehakt, paprika en geitenkaas


Meng de bloem met de gist en de suiker. Voeg de olie toe en roer goed door. Doe er dan de melk en het zout bij en kneed het mengsel even goed door elkaar. Voeg dan beetje bij beetje wat water toe tot je een samenhangend deeg hebt. Ik had aan 2 eetlepels genoeg.

Kneed het deeg 10-15 minuten met de hand of in een machine en laat dan een uur  afgedekt rijzen. Ik doe deeg meestal in een kom met een hotel douchemutsje erover.

Maak tijdens het rijzen van het deeg de vulling. Snipper de sjalotjes en de knoflook en bak ze even in een beetje olie. Doe er na een paar minuten de fijngesneden paprika bij. Voeg dan het gehakt toe en bak het rul. Kruid het gehaktmengsel met de ras el hanout, paprikapoeder, peper en zout en proef dan of je het zo al lekker genoeg vindt. Voeg anders nog wat van de kruiden toe.
Snijd de geitenkaas in kleine stukjes (het zal dan verkruimelen) en voeg het toe als het gehakt klaar is. De pan kan dan van het vuur en het gehakt laat je afkoelen.

Rol het deeg na het rijzen uit tot een grote rechthoek en snijd hier in de lengte 6 repen uit. Rol de repen afzonderlijk nog iets platter en leg daar de vulling in een rijtje op. Breng de randen naar elkaar toe en druk aan. Laat de uiteinden een beetje open. Je krijgt nu 6 van die lange rollen met vulling.

Neem een laag rond bakblik van 30 cm en leg er een vel bakpapier op. Rol je eerste slangetje op in het midden en leg met die de naad baar beneden in het midden van het bakpapier in de vorm. Als dit lastig gaat kun je het bakpapier ook later in de vorm leggen met de slang er al opgerold op. Neem dan een volgende deegrol en maak die met het uiteinde vast aan de eerste en rol hem er dan omheen. Zo ga je door tot alle deegrollen in het bakblik liggen.

Bestrijk de mhancha met het losgeklopte ei en bestrooi met de zaadjes. Bak hem dan zo'n 30 minuten op 200 graden (hetelucht 180).


Bij het recept van Ellouisa vind je ook een filmpje waarop je kunt zien hoe je het maakt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...