Duizenden1dag: Tortilla wraps

zondag 21 augustus 2016

Tortilla wraps

Zelfgemaakte wraps zijn wat broodachtiger dan de voorverpakte uit de supermarkt en ze zijn wat minder makkelijk te rollen. Maar ze smaken wel veel beter en daar gaat het uiteindelijk om.
Ze zijn makkelijk te maken. De grootste klus is eigenlijk ervoor te zorgen dat ze niet hard worden. Bij mij lukt dat het best door ze niet op te hoog vuur te bakken en ze na het bakken tussen 2 borden te bewaren tot je ze gaat eten. Overgebleven wraps kun je prima bewaren in een diepvrieszak. Blijven ze ook lekker zacht.


Tortilla wraps


Ingrediƫnten voor 8 stuks

  • 300 gram tarwebloem
  • 40 gram boter
  • 150 ml water
  • 1 theelepel bakpoeder
  • snufje zout

Kneed alle ingrediƫnten tot een soepel deeg. Als het na een tijdje kneden te nat is doe je er wat bloem bij, als het te droog is een klein scheutje water. Het moet een soepel, niet plakkerig deeg worden.
Verdeel het deeg in 6 bolletjes en laat ze een uurtje rusten onder wat huishoudfolie (of een opengeknipte diepvrieszak).
Bestrooi je werkblad met wat bloem en rol een deegballetje uit tot een cirkel. Verwarm intussen een droge anti-aanbakpan op middelhoog vuur. Bak de wrap in de koekenpan tot er lichtbruine plekjes op de onderkant ontstaan. Draai hem dan om en bak tot de onderkant ook mooi gebakken is. Als er te donkere plekken ontstaan is je pan te heet. Zet het vuur dan wat lager.
Terwijl de ene wrap in de pan bakt rol je de volgende uit. Bewaar de wraps die klaar zijn tussen 2 borden. Zo blijven ze soepel.


Vul de wraps met wat je maar lekker vindt. Maak bijv. een wrap met zalm;  met gerookte kip; met gerookte makreel of met ketjap kip

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...